Ancelotti çok zorlu rakipleri elediklerini hatırlattı

Video yükleniyor...

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Manchester City ile oynayacakları maç öncesi kulübün kültürüne vurgu yaptı. Real Madrid'in kazanan bir kulüp olduğuna dikkat çeken İtalyan teknik adam,, "Bizim için yarı finalde olmak bir başarı değil. Finalde olmamız gerekiyor ve eğer Real Madrid finalde yer alıyorsa, kazanma ihtimali çok yüksek olan bir kulüp. Futbol tarihinde Real Madrid'in yeri ortada. Bu nedenle oyuncular formanın ne kadar ağır olduğunun bilincinde. Fakat bu, futbolculara olumlu etki yapabilecek bir durum" değerlendirmesini yaptı.

Elenen rakiplere dikkat çekti

Futbolda deplasman golünün kaldırılmasının önemine dikkat çeken Ancelotti, bu değişimle birlikte maçların sonucunun önceden tahmin edilmesinin daha zor hale geldiği yorumunda bulundu. Son 16 ve çeyrek final turlarında Paris Saint-Germain ve Chelsea gibi çok zorlu rakipleri elediklerini hatırlatan Real Madrid çalıştırıcısı, aynı başarıyı Manchester City karşısında da tekrarlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan Federico Valverde de, Manchester City futbolcularının yıllardır yan yana oynadıklarını ve birbirlerine alışkın olduklarına dikkat çekti. İspanyol futbolcu, "Dünyanın en iyi takımlarından birine karşı oynayacağız. Yer aldıkları her turnuvada şampiyonluğu kovalıyorlar. Onların kalitelerini düşürüp, kendi güçlü yanlarımızı sergilemek istiyoruz" diye konuştu.