Sinan Erdem'de konuk Zenit

Sinan Erdem'de konuk Zenit
Turkish Airlines Euroleague'in sekizinci haftasında Anadolu Efes, Zenit St. Petersburg'u Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk edecek.

Olimpiakos deplasmanından galibiyetle dönen lacivert - beyazlılar, Pire'de sezonun beşinci galibiyetini elde etti

Zenit ise henüz Kasım ayında maç kazanamadı. Arka arkaya iki Rus ekibiyle evinde karşılaşan Joan Plaza'nın takımı önce Cska'ya, hemen arkasından ise Khimki'ye çift haneli farkla kaybetti.

Bu yenilgilerin ardından iki galibiyette kalarak 16. Sıraya kadar gerileyen Zenit, evinde oynadığı dört maçı da kaybederken, Olimpiakos ve Zalgiris deplasmanlarında kazandı.

Mavi - beyazlılar için maçların kilidi savunmada çözülüyor. Kaybettiği beş maçta da rakiplerine 85 sayıdan fazlasına izin veren Zenit, kazandığı maçlarda ise ortalama 69 sayı yedi. 

69 sayıyı daha anlamlı kılan nokta ise hem Olimpiakos hem de Zalgiris maçlarının uzatmaya gitmeleri. 45'er dakika oynanmasına rağmen 70 sayıdan fazlasına izin vermeyen Ruslar, Anadolu Efes'i de düşük skorda tutmaya çalışacak.

Ancak 81.4 ortalaması bulunan ekibimizi durdurmak pek de kolay gözükmüyor. Özellikle Vasilije Micic ve Shane Larkin ikilisinin yüksek form düzeyi Joan Plaza'yı farklı savunma düzenleri hazırlamaya itiyor.

Anadolu Efes, Olimpiakos deplasmanında kazanırken Micic - Larkin ikilisi 41 sayı - 8 asistle Yunanistan'da galibiyet meşalesini yakan isimlerin başında geldi.

Turkish Airlines EuroLeague 8. Hafta mücadelesi; Anadolu Efes - Zenit 20:30'da beIN SPORTS HABER ekranlarında.