'Altın Çocuk' yeniden sahneye çıkıyor!

'Altın Çocuk' yeniden sahneye çıkıyor!
Haas, Azerbaycan GP'de cezası bulunan Kevin Magnussen'in yerine Ollie Bearman'ın yarışacağını açıkladı.

Haas'tan yapılan açıklamada "Kevin'in Bakü'deki bir yarışlık cezasının ardından Oliver Bearman, Azerbaycan Grand Prix'sinde Nico Hülkenberg ile birlikte yarışacak" denildi.

Oliver Bearman, Azerbaycan GP ile ilgili "Sınırlı hazırlık süresiyle yedek sürücü olarak yarışa katılmak kesinlikle daha zorlu bir iş. Ancak bunu yılın başlarında Scuderia Ferrari ile yapmış olma şansına sahibim, bu yüzden en azından bu deneyimi değerlendirebilirim" dedi.

Ferrari Sürücü Akademisi'nde yer alan 19 yaşındaki pilot  "Ayrıca bu sezon Haas F1 Takımı ile dört FP1 seansı geçirdim. Bu yüzden şüphesiz bu da Bakü'deki tam yarış hafta sonunu ele almada değerli olacak. Takım şu anda iyi durumda ve sahip olduğumuz zamanla hazırlanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Amacımız oraya çıkıp Azerbaycan'da sağlam bir hafta sonu geçirmek." ifadelerini kullandı.

Haas F1 Takımı Takım Müdürü Ayao Komatsu da Bearman ile ilgili "Ollie'nin Bakü'de Nico ile birlikte yarışacak olmasından heyecan duyuyorum. Testlerinde büyük bir potansiyel gösterdi ve Suudi Arabistan'da Scuderia Ferrari için yarışırken çok iyi bir performans sergileyerek puanlar topladı. Bu, hem Ollie hem de takım için birlikte çalışmak adına bir başka mükemmel fırsat. Bu kez tüm bir yarış hafta sonu boyunca ve ona referans olması için Nico'dan daha iyi bir takım arkadaşı isteyemezdi." değerlendirmesinde bulundu.

İLK YARIŞINI 7. BİTİRMİŞTİ
Yarışseverlerin yakından takip ettiği bir isim olan Oliver Bearman, bu sezon 2. kez Formula 1 pistlerinde sahne almaya hazırlanıyor.

İngiliz pilot, sezonunun ikinci yarışı olan Suudi Arabistan GP öncesi Carlos Sainz'ın ameliyatı nedeniyle nedeniyle Ferrari koltuğuna geçmişti. 19 yaşındaki sürücü, 11. sıradan başladığı yarışı 7. sırada noktalayarak hem puan hem de alkış almıştı.

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'i 13-15 Eylül tarihlerinde beIN SPORTS ekranlarında olacak.

beinsports.com.tr / Dış Haberler