ÖZET | Altay 1-1 DG Sivasspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Altay ile Demir Grup Sivasspor, İzmir'de 1-1 berabere kaldı. Altay'ın golünü Bamba kaydederken, Sivasspor ise Yatabare ile ağları havalandırdı.

Galibiyet hasreti 4 maça çıkan Altay, puanını 16'ya çıkardı. Üst üste 3. beraberliğini alan Sivasspor ise haftayı 12 puanla kapattı.

İbrahim Öztürk 500. maçına çıktı

tay'ın tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Öztürk, Demir Grup Sivasspor karşılaşmasıyla Türkiye'de lig ve kupalarda 500. maçına çıktı. Eski takımı Demir Grup Sivasspor karşısında Süper Lig'de 198. kez forma giyen tecrübeli futbolcu, TFF 1. Lig'de 129, TFF 2. Lig'de 107, TFF 3. Lig'de 16 maçın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda 49, TFF Süper Kupa'da da 1 müsabakaya çıktı.

Kulüp kariyerinde Avrupa kupası maçları hariç 500. müsabakasını oynayan İbrahim Öztürk, Süper Lig'de Bursaspor'la, 1. Lig'de Sivasspor'la, 2. Lig'de Altay ve Erciyesspor'la ve 3. Lig'de de Karamanspor'la şampiyonluk yaşadı.

Maçtan dakikalar

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lis, Cebrail Karayel, Thiam, İbrahim Öztürk, Björkander, Kappel, Poko, Ceyhun Gülselam, Bamba, Pinares, Ahmed Rayan ilk 11'ini sahaya sürdü.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Ali Şaşal Vural, Erdoğan Yeşilyurt, Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Azubuike, Hakan Arslan, Fajr, Kayode, Gradel, Yatabare 11'ine şans verdi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Altay, 5. dakikada gole yaklaştı. Rayan'ın sert şutunda Ali Şaşal topu iki hamlede kontrol etti.

17. dakikada çok ilginç bir an yaşandı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Kayode, Lis'e takıldı. Dönen topu Yatabare ağlara göndermek istedi ancak meşin yuvarlak Kayode'nin suratına çarptı. Bu topu takip eden Fajr, net pozisyonda ağları sarsamadı.

Sivasspor 38. dakikada öne geçti. Gradel'in ortasında çok iyi yükselen Yatabare, skoru 1-0'a getirdi.

44. dakikada sahneye Bamba çıktı. Rayan'ın pasında seken topa çok iyi vuran Bamba, Altay'ın beraberlik golünü attı.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Pinares'in 51. dakikadaki şutu, direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

Sivasspor savunmasının 76. dakikada yaptığı ters vuruşta kaleci Ali Şaşal hata yapmadı.

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

86. dakikada savunmanın arkasına sarkan Paxiao, dar açıdan vurdu ancak top direğe çarptı ve dışarı çıktı.