Almanya'da 500 Sırp holigan için kırmızı alarm!

Almanya'da 500 Sırp holigan için kırmızı alarm!
Euro 2024'ün başlamasına sayılı günler kala Alman güvenlik güçleri teyakkuza geçildi.
 
16 Haziran Pazar günü oynanacak olan Sırbistan-İngiltere mücadelesi öncesi; maçın oynanacağı Gelsenkirchen kentinde kırmızı alarm verildi. Nedeni ise kente gelmeye hazırlanan Sırp holiganlar...

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
500 kişilik Sırp holigandan oluşan bir grubun maça geleceği istihbaratı aldıkların belirten yetkililer, çatışmaların yaşanmaması için yoğun çaba sarfedecek.

UEFA tarafından "yüksek riskli" olarak değerlendirilen maç için güvenlik önlemleri arttırılırken, maç gününde 1.300 ekstra polis görevlendirildi.

Maçta yaklaşık 40.000 İngiliz taraftarın yer alacağı belirtilirken, 5.000 ila 8.000 arası Sırp taraftarın tribünlerde yer alması bekleniyor.

Turnuva öncesi tribünlere giriş yasağı olan 1600'den fazla İngiliz taraftar, Avrupa Şampiyonası süresince maçlara gitmelerini engellemek amacıyla pasaportlarını teslim etmişti.
 
The Guardian'a konuşan Gelsenkirchen polis şefi Peter Both, "Sanırım bizim için en büyük zorluk şiddet yanlısı, düzeni bozan grupları erken bir aşamada tespit etmek, onları barışçıl ve yasalara saygılı taraftarlardan ayırmak olacak." diye konuştu.

Kaynak: beinsports.com.tr / Dış Haberler