Alex Oxlade-Chamberlain kimdir?

Video yükleniyor...

Beşiktaş, Liverpool'dan Alex Oxlade-Chamberlain'i renklerine bağladığını açıkladı. 

İngiliz yıldızla 3 yıllık sözleşme imzalayan siyah beyazlı kulüp, 30 yaşındaki oyuncuya 1.5 milyon Euro imza parası ve 2.5 milyon Euro yıllık ücret verileceğini belirtti. 

Beşiktaş'ın yeni yıldızının kariyerini sizler için derledik...

Alex Oxlade-Chamberlain kimdir?

15 Ağustos 1993 doğumlu Jamaika asıllı İngiliz oyuncu, Portsmouth, Hampshire'da dünyaya geldi. Stoke City, Portsmouth ve İngiltere'nin eski milli oyuncusu Mark Chamberlain'in oğlu olan Alex'in, amcası Neville Chamberlain ve kardeşi Christian Oxlade-Chamberlain de kendisi gibi profesyonel olarak futbol oynadı.

Futbol kariyerine Southampton'da başlayan Chamberlain, 2011-2017’de Arsenal, 2017'den sonra da Liverpool'da top koşturdu. Premier Lig'de 235 müsabakada 20 gol ve 28 asist kaydeden Jamaika asıllı İngiliz futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 51 karşılaşmada 9 kez fileleri havalandırdı.

Alex Oxlade-Chamberlain, kulüp kariyerinde birer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli futbolcu, İngiltere Kupası'nı 4, İngiltere Lig Kupası'nı 1, İngiltere Süper Kupa'yı ise 3 kez kaldırdı.

İngiltere Milli Takımı'nın da formasını terleten Chamberlain, 35 müsabakada 7 kez gol sevinci yaşadı.