Ah Volkan Ah!..

Ah Volkan Ah!..
Sivasspor Intertoto Kupası'nda Braga ile oynadığı maçta genç kalecisinin kurbanı oldu! Braga'ya 2-0 yenilen Sivasspor'da 2 gol de kaleci Volkan Ünlü'nün hatalarıyla geldi. İlk golde topu sektiren Volkan'ın ikinci yediği gol ise futbol sahalarında ender görülen gollerden biri olarak dikkat çekti.

Tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele eden Sivasspor Intertoto 2.tur ilk maçında Portekiz'in Sporting Braga takımına 2-0 yenilerek turu zora soktu. Kendi evinde karşılaşmaya iyi başlayan Sivasspor ilk yarıda inanılmaz gol pozisyonları buldu. Pozisyonları cömertçe harcayan ve oyunu Braga sahasına yıkan Sivasspor ilk yarının uzatma dakikalarında yediği kolay bir golle soyunma odasına mağlup bir şekilde gitti.
 
İkinci yarıda ise ilk yarının aksine sahada bambaşka bir Sivasspor vardı. Atak bulamayan, pas yapamayan Sivasspor beraberlik golü bulma çabalarında kaleci Volkan'ın hatasından kaynaklanan golle büyük bir şoka uğradı. Bu golden sonra telaşa kapılan ve konsantrasyonunu kaybeden Sivasspor gol bulamadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
 
Son kez düzenlenen Intertoto Kupası'nda Sivasspor turu geçebilmek için gelecek hafta Portekiz'de rövanş maçına çıkacak!.. Karşılaşma 26 Temmuz'da oynanacak!
 
SİVASSPOR:0 S.BRAGA: 2
 
Stat: 4 Eylül
Hakemler: Douglas McDonald, James Bee, Lawrence Kerrigan(İskoçya)
Sivasspor: Volkan, Fabıo Bilica, Diallo, Hayrettin, Abdurrahman, Sylla(Dk. 64 Sergio Oliveira ), Onur, İbrahim, Musa(Dk. 54 Herve Tum ), Mehmet Yıldız, Balili(Dk. 73. Faruk )
SC Braga: Eduardo, Joao Pereira, Moises, Leone, Evaldo, Nuno Frechaut, Paulo Cesar(Dk. 46 Cruz ), Wender(Dk. 90 Oliveira), Luis Aguiar(Dk. 74 Matheus Nascimento ), Roland Linz, Vandinho 
Goller: Dk. Roland Linz, Dk. 77 Moises (SC Braga)
Sarı Kartlar: Dk. 14 Hayrettin, Dk. 31 Sylla, Dk. 55 Mehmet Yıldız, Dk. 74 Diallo, Dk. 82 Onur (Sivasspor)
 
 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
2.dakikada Cesar defansın arkasına sarktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Cesar'ın açısını daraltan Volkan mutlak bir gol pozisyonunu önledi.
 
İlk 10 dakika içerisinde Sivasspor'un üstünlüğü dikkat çekti. Braga kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulan Sivasspor aradığı golü bulamadı.
 
14.dakikada hakeme itirazdan dolayı Hayrettin sarı kart gördü.
 
21.dakikada İbrahim'in serbest vuruşuna uçarak kafayı vuran Bilica'nın vuruşu az farkla auta gitti.
 
25.dakikada Musa ceza alanında Balili'ye al da at dercesine bir pas attı. Ama araya son anda defans girdi ve topu kornere attı. Sivasspor'un üstünlüğü sürüyor.
 
30.dakikada Musa gelişine harika bir şut çıkardı. Son anda defansa çarpan top kornere çıktı.
 
39.dakikada Sivasspor çok net bir fırsat daha kaçırdı. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Musa'nın vuruşu auta gitti.
 
GOL: 45.dakikada kullanılan serbest vuruşta kaleci Volkan topu sektirince boşta kalan topu Linz ağlara gönderdi: 0-1
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
56. dakikada Onur'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, top kaleci Eduardo'da kaldı.

59. dakikada Sivasspor'un hızlı gelişen atağında topla ceza alanına doğru hareketlenen Balili, arkadaşlarına pas vermek yerine kaleye şut çekmeyi denedi. Balili'nin ceza alanı yayı yakınlarından vuruşunda, top yerden az farkla auta çıktı.

65. dakikada kaleci Eduardo'nun degajında savunmanın arkasına giden topa, Aguiar'den önce müdahale eden Balili, meşin yuvarlağı kaleci Volkan'a doğru gönderdi. Geri pası olduğu için topu göğsüyle önüne indiren Volkan, meşin yuvarlağı rakiplerinden önce ayağıyla uzaklaştırdı.

68. dakikada Sergio'nun çabuk kullandığı serbest atışta, savunmanın arkasında topla buluşan Tum, meşin yuvarlağı kale alanına ortaladı. Savunma, Sivassporlu oyunculardan önce davranarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

75. dakikada Faruk'un yaklaşık 35 metreden yerden sert vuruşunda, top direğin az farkla yanında auta çıktı.

77. dakikada SC Braga yarı alanında kazanılan serbest atışı Moises, Sivasspor kalesine doğru kullandı. Yerden seken meşin yuvarlak kalecinin müdahalesine karşın filelere gitti: 2-0.

81. dakikada sağdan Abdurrahman'ın ortasında kaleci Eduardo, topu Tum'dan önce tokatlayarak kornere çeldi.

85. dakikada sağdan ceza alanına giren Abdurrahman'dan önce kaleci Eduardo yatarak topu 2 hamlede kontrol etti.