Adnan Çiçek ağır konuştu !..
Yayınlanma Tarihi 21 Ekim 2008 Sal 11:27
Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Fortis Türkiye Kupası'nda Tokatspor'un, Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor ile (D) Grubu'nda yer aldığını hatırlatarak, "Eğer biz, gruptan ikinci olarak çıkarsak, Türkiye'deki futbola acımak gerekir" dedi.
Çiçek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tokatspor'un geldiği noktanın önemine değindi. Tokatspor'un 40 yıllık tarihinde birçok insanın rüyasında bile göremeyeceği, hayal edemeyeceği bir noktaya geldiğini ifade eden Çiçek, Tokatspor'un Fortis Türkiye Kupası'nda gruplara kalmasının tesadüf olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Bu başarıyı bir ya da birkaç kişinin çabasına bağlamanın da yanlış olacağını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti: "Bu Tokatlıların ruhu, kazanmalarının ve eylemlerinin bir ürünüdür. Tanrının bize bir lütfudur. Bunu anlayanlar için söylüyorum. 40 yıllık Tokatspor'a bu derece sahip çıkılmamıştı. Tokat'ta yaşayan insanların bir kaç yıllık çabası ile Tokatspor bu noktaya gelmiştir. Bizim için burası son değildir. Artık Tokat'ta yaşayan insanların bu olaylara alışık olması gerekir. Hatta bunun ötesindeki olaylara alışık olmamız lazım. Fenerbahçe ile maç yapacakmışız, insanlar şoka filan uğramasınlar. Bunlar son derece normaldir. Geldiğimiz nokta bizim için sonuç değil, başlangıçtır. Futbolda aldığımız mini bir başarıdır. Bunu bu kadar büyütmemek gerekiyor."
Çiçek, Tokatspor'un grupta en iyisini yapmaya çalışacağını belirterek, "Tokatspor sahaya çıkıyorsa yenmek için çıkıyor. Benim kura çekiminden önce Fenerbahçe'yi istememdeki en büyük neden Fenerbahçe'nin Türkiye'de en fazla taraftara sahip olmasıydı. Eğer biz Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor'un yer aldığı gruptan ikinci olarak çıkarsak, Türkiye'deki futbola acımak gerekir. Yani işin gerçeği bu" dedi.