Ada futbolu şokta

Ada futbolu şokta
Ada futbolu Muamba şoku yaşıyor. Boltonlu futbolcunun FA Cup'taki Tottenham maçına kalbi durdu. White Hart Lane'deki mücadelenin 41. dakikasında meydana gelen olay sonrsında iki takım oyuncuları da yerde yatan oyuncunun başında toplanırken, sağlık görevlileri hemen müdahele etti. 23 yaşındaki Kongo asıllı futbolcu kalp krizi şüphesiyle  acileb hastaneye götürüldü.




Tottenham ile Bolton arasında oynanan İngiltere Federasyon Kupası maçında yere yığılan ve nefes alamayan Bolton'ın orta saha oyuncusu Fabrice Muamba, hastaneye kaldırıldı.

Karşılaşmanın 41. dakikasında yere yığılan ve nefes almadığı belirlenen 23 yaşındaki futbolcuya, yeniden soluk alabilmesi için sağlık ekipleri 10 dakika boyunca müdahale etti. Sağlık personelinin siyahi oyuncuya suni solunum ve kalp masajı yaptığı belirtildi.

Sedyeyle stattan çıkarılışı sırasında iki takımın taraftarları da futbolcunun ismini söyleyerek tezahüratta bulunurken, ESPN muhabiri, Muamba'nın hastaneye kaldırılırken de nefes almadığını bildirdi. Futbolcuyla Bolton Menajeri Owen Coyle ve takım kaptanı Kevin Davies de hastaneye gitti.

Maçın hakemi Howard Webb, Bolton Menajeri Coyle ve Tottenham Menajeri Harry Redknapp ile konuştuktan sonra maçı tatil etti.

2005-2007 yıllarında Arsenal forması giyen Muamba, 2008 yılında Birmingham City'den Bolton'a transfer olmuştu.