"Ferdi'ye gelen 30 milyon Euro'luk teklif bizi heyecanladırmıyor"

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, LaLiga'da Sevilla forması giyen Youssef En-Nesyri'nin imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedelli transferini gerçekleştriklerini söyleyen Acun Ilıcalı, Youssef En-Nesyri transferinin perde arkasını da anlattı. 

Acun Ilıcalı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Kulübümüz ve Türk futbolu adına önemli bir gün. Türk futbol tarihinin en yüksek transferi. Onu burada gördüğümüz için çok mutluyuz, çok değerli futbolcu. En-Nesyri için bizim basınımızda başka takımlarla temasta olduğu ve kafasının karışık olduğu haberleri çıktı. Biz bu haberleri gülümseyerek okuduk. 4 hafta önce ilk görüşmede Youssef, bize karşı sıcaklığını hissettirdi. Çabuk bir şekilde anlaştık. 40 Milyon Euro'luk teklif almış oyuncu. Geçen sene Milan 30 Milyon Euro vermiş. Sevilla ile uzun görüşmeler yaptık. Başkanımız kulübün menfaatlerini ön planda tutuyor. 20 Milyon Euro altında bir rakama Youssef'u kadromuza kattık. Çok mutluyuz. Youssef çok uzun sürdü, kafayı takmıştık. Jose Mourinho'nun bir numarasıydı, getirmek için inat ettik ve mücadele verdik.

Transfer dönemi bizim açımızdan muhteşem geçti. Jose Mourinho istediği parçaları aldık. Yıldız dediğimiz zaman Alex, Van Hooijdonk'u Ferdi'ye kastediyorduk ama Oğuz Aydın'da Ferdi'nin gençliğini göreceksiniz. Alex ve Van Hooijdonk'ları da getirmek istiyoruz. Fenerbahçe için her şeyi yapıyoruz. Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe olmuştur. Kadro değerimiz 250 Milyon Euro oldu, bunun için mutluyuz. İnşallah özlenen şampiyonluk bu sene gelecek."

"Taksitli transferlerimize ben de şaşırıyorum"

"Taksitli transferlerimize ben de şaşırıyorum. Başkanımız çok sert ve net duruyor. Karşı tarafı ikna etmek bana ve Mario'ya düşüyor. Ancak başkanımız 'Bu şekilde olacak' dedikten sonra o şekilde görüşüyoruz. Ben de seyrediyorum. Karşı tarafa enerjimizle halletmeye çalışıyoruz. Bazen bizim de esnemelerimiz oluyor. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyoruz diyebilirim. Karşı tarafa negatifle başlıyoruz ve ikna sürecinde avantajlı oluyoruz. Hull City, benim kulübüm biliyorsunuz. Bu konularda ben böyle değilim, başkanımızı takdir ediyorum. Kendi takımım için de öğrenmem gereken şeyler var."

"Ferdi'ye gelen 30 milyon Euro'luk teklifler bizi heyecanladırmıyor"

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, takımdaki her oyuncuya teklifler geldiğini ve istemeleri halinde takımdaki tüm oyuncuları satabileceklerini söyledi. Acun Ilıcalı, transfer Avrupa takımlarının peşinden koştuğu Ferdi Kadıoğlu'na çok iyi tekliflerin geldiğini ve 30 milyon Euro'luk tekliflerin kendilerini heyecanlandırmadığını ifade etti. 

Acun Ilıcalı, "Fenerbahçe oyuncularına büyük bir ilgi var. O kadar çok transfer teklifi var ki, istersek tüm takımı satabiliriz. Ancak başka etkenlerle şampiyonluğu etkileyen oyuncuları yollamalı mıyız? Ferdi'nin değeri 30 milyon Euro'nun üzerinde ve ciddi teklifler alıyoruz. Ferdi'ye gelen 30 milyon Euro'luk teklifler bizi heyecanlandırmıyor. Aklımızın almadığı bir teklif gelmediği sürece oyuncu satmayı düşünmüyoruz." dedi.

MARIO BRANCO: "TRANSFERLERİN YÜZDE 95'İNİ TAMAMLADIK"