ABD Açık'ta finalin adı belli oldu

ABD Açık'ta finalin adı belli oldu
Sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık'ta tek kadınlar finalinin adı belli oldu.

Yarı finalin ilk maçında 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka, 13 numaralı seribaşı Emma Navarro'yu 6-3 ve 7-6 ile mağlup etti ve finale yükseldi.

Diğer yarı final karşılaşmasında sezonun formda oyuncularından 6 numaralı seribaşı Jessica Pegula, Karolina Muchova'yı 1-6, 6-4 ve 6-2 ile eleyerek adını finale yazdırdı.
 
Sabalenka, geçen yılki finalde Coco Gauff'a karşı bir set öndeyken seyirci baskısından etkilendi ve kontrolünü kaybederek finalden mağlup ayrılan taraf olmuştu.
 
Belaruslu raket maç sonunda yaptığ açıklamada, baskıyla oynamakla ilgili olarak, "Geçen yıl çok fazla gürültü vardı. O kadar gürültülüydü ki kulaklarımı tıkıyordu, bu yüzden çok fazla baskı vardı. Sanırım hatam, kendime odaklanmamdı ama Coco Gauff'un da aynı kortta olduğunu, kalabalığın aynı gürültüsünü hissettiğini ve hepimizin aynı koşullarda olduğunu düşünemedim. Evet, onun için tezahürat yapıyorlar ama maçı kazanmasına nasıl yardımcı olabilirler?" ifadelerini kullandı.

Aryna Sabalenka, 2019'da Serena Williams'tan bu yana tek kadınlarda üst üste Amerika Açık finaline ulaşan ilk tenisçi oldu. Belaruslu tenisçi, yaklaşık 1 ay önce oynanan Cincinati Masters finalinde de Jessica Pegula'yı 6-3 7-5'lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. 

Montreal Masters'ı kazanan devamında Cincinati Masters'ta final oynayan Jessica Pegula ise, Amerika Açık'ta final görerek yükselen performansını grand slam'de de devam ettirmiş oldu. Çeyrek finalde dünya bir numarası Iga Swıatek'i elemeyi başaran Birleşik Amerikalı tenisçi, yarı finalde ise son ayların formda ismi Karolina Muchova'yı elemeyi başardı.

Pegula, kazandığı maçın ardından yaptığı açıklamalarda Sabalenka hakkında "Yarı finalde ne kadar sert olduğunu ve bu turnuvayı kazanmak için neden favori olduğunu gösterdi. Cincinnati'nin rövanşı olacak, umarım burada rövanşı alabilirim. Birbirimizle finalde tekrar oynayacak olmamız biraz çılgınca ama bu ne kadar harika bir sert kort tenisi oynadığımızı gösteriyor. Onu yenmek zor olacak ama finaller bunun için var, o yüzden hazırım.” İfadelerini kullandı.

İlk kez grand slam finalinde oynayacak olan Jessica Pegula'nın, Amerika Açık'ta ise daha önce en iyi derecesi çeyrek finaldi.
 
İki tenisçi bugüne kadar yedi kez karşılaştı ve Aryna Sabalenka 5 maçtan galip ayrılmayı başardı.

2024 Amerika Açık kadınlar finali cumartesi 23.00'te başlayacak.