8. Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali başlıyor

8. Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali başlıyor
Engelsiz Erişim Derneği’nin her yıl düzenlediği Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali sekiz yaşında! “Sağlamcılığa İnat, Farklılıklarını Yaşat” olarak belirlenen temayla festival, çevrimiçi olarak 14-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

3 Gün 3 Kategori ile Dolu Dolu Festival!

14 Ekim: Erişilebilir Sanat, Medya, Dijital Çözümler ve Bilişim Kategorisi

Kategorinin sanat bölümünde sürpriz çalgılar, el sanatları ve görsel sanatlar sizleri bekliyor olacak. Medya bölümünde erişilebilir radyoculuk, gazetecilik ve medyanın farklı sürpriz alanlarıyla karşılaşacaksınız. Dijital çözümler ve bilişim bölümünde ise sürpriz yapay zekâ uygulamalarının arasında kaybolmaya hazır olun. Sanatçı bir ruhum var diyorsanız, medya meraklısıysanız ya da bilişim vazgeçilmezinizse, takvimlerinizi 14 ekime ayarlayıp çevrimiçi festivalle katılabilirsiniz.

15 Ekim: Erişilebilir Spor, Beslenme ve Sağlık Kategorisi

Kategorinin spor bölümünde harekete doyamayacaksınız. Yüzmeden judoya, binicilikten yogaya, adını sürprizlerimiz arasına sakladığımız pek çok spor dalıyla kıpır kıpır bir gün geçirmek isterseniz kendinizi spor etkinliklerimizin ortasına atabilirsiniz. Beslenme bölümünde festivalimizin geleneksel olan yemek standı tabii ki vazgeçilmezimiz. Farklı beslenme türlerinden diyet programlarına kadar birçok ilginç içerik hakkında etkinlikler yapacağımız stantlarımızda sağlığınızı bozmadan iştah kabartma garantisi veriyoruz. Sağlık bölümünde ise çeşitli sağlık uygulamalarından sürpriz sağlık malzemelerinin anlatımına uzanan ilgi çekici bir etkinlik yelpazesiyle karşınızda olacağız.

16 Ekim: Erişilebilir Gündelik Yaşam Pratikleri Kategorisi

Klasikleşmiş stantlarımızın sürpriz içeriklerinin yanında değişik uğraşları ve hobileri olan insanlardan öğreneceğiniz yepyeni beceriler hakkında deneyim kazanmaya hazır olun. Oyunlar, bebek bakımı, körcül aksesuar tanıtımları ve çok daha fazlası festivalde sizi bekliyor olacak.

Gündüz Stantlar, Akşam Seminerler

Stant sonralarında festivalimizin gelenekselleşmiş sürpriz akşam seminerlerini izleyip yepyeni konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bir gün herkesle aynı anda, tüm yaşamı eşit, erişilebilir ve engelsiz kılmak için çalışıyor, herkesi festivale bekliyoruz. Daha detaylı bilgi için festival.engelsizerisim.com web sitesini ziyaret edebilir, sosyal medyada bizi takip edebilirsiniz.