6 gollü düellodan Hollanda çıktı

6 gollü düellodan Hollanda çıktı
EURO 2020 Elemeleri C Grubu 4. hafta karşılaşması dev maça sahne oldu. Hamburg'daki Volksparkstadion Stadı'ndaki maçta Hollanda, 1-0 geriye düştüğü maçta Almanya'yı 4-2 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet elde etti.

Karşılaşmada Almanya'nın Türk asıllı yıldızlarından İlkay Gündoğan, yedek soyunduğu maçın 61. dakikasında Marco Reus'un yerine oyuna girdi. Emre Can ise bu maçta forma giymedi. Konuk Hollanda'da ise Galatasray forması giyen Ryan Babel, ilk 11'de başladığı maçta 81 dakika forma giydi. Tecrübeli oyuncu yerini Nathan Ake'ye bıraktı. 

5 gollü düelloda perdeyi 9. dakikada Panzerler adına Serge Gnabry açtı. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. Hollanda, 59.dakikada Frenkie De Jong, 66. dakikada ise Jonathan Tah'ın kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. 73. dakikada Toni Kross penaltıdan attığı golle maça tekrar eşitlik getirdi. Dev maçın 79. dakikasıda Donyell Malen Hollanda'yı deplasmanda 3-2 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın 90. dakikasında Georginio Wijnaldum son sözü söyledi ve Hollanda, zorlu Almanya deplasmanından üç puanı 4 golle alarak dönmeyi başardı. 

Bu sonuçla Almanya 9 puanda kalırken, grubundaki üçüncü maçına çıkan Hollanda'da puanını 6'ya çıkarttı. 

Grubun bir diğer maçında Estonya, Belarus'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.