11'i Rooney tamamladı !..

11'i Rooney tamamladı !..

Wayne Rooney'nin sol ayağında yaşadığı ciddi sakatlık ve iki ay sahalardan uzak kalacak olması İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Steve McClaren'i 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacakları kritik grup maçları öncesi endişelendiriyor.

İngiltere Milli Takımı'nda son dönemde artan sakat oyuncuların çokluğu Euro 2008 Elemeleri grup maçları öncesi İngiltere'de sıkıntı meydan getirdi. Son olarak takımın yıldız golcülerinden Wayne Rooney'nin sol ayağında kırık meydana gelmesi ve iki ay sahalardan uzak kalacak olması teknik direktör Steve McClaren'i kadro kurmakta zorlayacak önemli bir etken oldu. Zira, halihazırda 11 tane sakat futbolcu kadrodan çıkarılmış durumda. İngiltere 22 Ağustos'ta Wembley Stadyumu'nda Almanya'ya yapacağı hazırlık maçının ardından, 8 Eylül'de İsrail, 12 Eylül'de ise Rusya'yla kritik iki Euro 2008 Elemeleri grup maçına çıkacak.

Rooney'nin 13 Ekim'de Estonya ve 17 Ekim'de Rusya'yla oynanacak grup maçlarına yetişmesi de düşük bir ihtimal olarak gösterilirken, Liverpool'un yıldızı Peter Crouch da İsrail maçında cezası nedeniyle oynayamayacak.

İngiltere'nin sakatlar 11'i ise şu isimlerden oluşuyor:
"Kaleci: Ben Foster (Manchester United)
Savunma Oyuncuları: Gary Neville (Manchester United), John Terry (Chelsea, kaptan), Jonathan Woodgate (Middlesbrough), Wayne Bridge (Chelsea)
Orta Saha Oyuncuları: David Beckham (Los Angeles Galaxy/ABD), Ledley King (Tottenham), Joey Barton (Newcastle), Aaron Lennon (Tottenham)
Forvetler: Wayne Rooney (Manchester United), Michael Owen (Newcastle)."