Rams Başakşehir - Bellona Kayserispor

Rams Başakşehir - Bellona Kayserispor
Trendyol Süper Lig'de milli ara öncesi Rams Başakşehir hata yapmak istemiyor. Hafta arasında Konferans Ligi ilk hafta maçında Rapid Wien'e 2-1 yenilen Çağdaş Atan'ın öğrencileri Bellona Kayserispor karşısında moral arayacak. Ligde oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Rams Başakşehir, 13 puanla haftaya 5. sırada girdi.

Teknik direktör Burak Yılmaz ile yollarını ayıran ve takımın başına Sinan Kaloğlu'nu getiren Kayseri ekibi ise 6 maçta topladığı 3 puanla 17. sırada yer alıyor.

Rams Başakşehir'de iki maçlık kart cezası sona eren Yunan orta saha oyuncusu Dimitris Pelkas, Kayserispor karşılaşmasında takımındaki yerini alabilecek. Turuncu-lacivertli ekipte tedavileri süren Brezilyalı savunma oyuncusu Leo Duarte ile Ömer Ali Şahiner, bu mücadelede de forma giyemeyecek. 

Sarı-kırmızılılarda ise Hosseini, Uzodimma ve Jeanvier sakatlıkları sebebiyle maçta oynayamayacak. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak mücadeleyi hakem Yasin Kol yönetecek. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşma beIN SPORTS 2 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.

Maçtan öne çıkan notlar:

● Kayserispor’a rakip olduğu son dokuz Süper Lig maçı karşılıklı gole sahne olmayan İstanbul Başakşehir (2G 2B 5M), bu karşılaşmaların altısında gol atamadı. Boz Baykuşlar, bu dönemdeki iki galibiyetini de iç sahada yaşadı (2-0; Ağustos 2022 & 1-0; Temmuz 2020).

● İstanbul Başakşehir’e konuk olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Kayserispor (1M), daha önceki 12 ziyaretindeki galibiyet sayısını geride bırakmayı hedefliyor (2G 3B 7M).

● Bu sezon evinde oynadığı iki Süper Lig maçını da 4+ gol atarak kazanan İstanbul Başakşehir (4-2 vs Alanyaspor & 5-2 vs Antalyaspor), en üst ligde mücadele ettiği daha önceki 16 sezonun sadece üçüne iç sahada üçte üç yaparak başladı (2022/23, 2018/19 & 2007/08). Boz Baykuşlar, lig tarihinde taraftarı önünde üst üste üç karşılaşmada 4 gol attığı bir dönem yaşamadı.

● İstanbul takımlarına konuk olduğu son altı Süper Lig maçının üçünü kazanan Kayserispor (3M), daha önceki 19 karşılaşmada bu sayıda galibiyet alabilmişti (3G 5B 11M).

● Süper Lig’de bu sezon 13 gol atan İstanbul Başakşehir (4G 1B 1M), lig tarihinde altıncı maçlar itibarıyla sadece 2016/17’de daha yüksek bir sayıya ulaştı (14).

● 2024 senesinin tamamını Süper Lig’de geçiren takımlar arasında Kayserispor’dan (yüzde 11.1; 3/27) daha düşük bir galibiyet oranında kalan tek ekip Adana Demirspor (yüzde 10.7; 3/28).

● Süper Lig’de bu sezon maçların son 15 dakikalık bölümünde en fazla gol yiyen takım Kayserispor (5). Karşılaşmaların bu bölümünde İstanbul Başakşehir’den (4) daha fazla gol atan tek ekip ise Beşiktaş (5).

● Bu sezon İstanbul Başakşehir formasıyla en fazla lig golü atan oyuncu olan Joao Figueiredo’nun (5), Süper Lig kariyerinde gol katkısı veremeden en fazla rakip olduğu takım Kayserispor (5 maç).

● Kayserispor formasıyla bu sezon Süper Lig’de en fazla şutta payı bulunan (23; 14 şut & 9 şut pası) ve en yüksek beklenen gol (1.46 xG) değerine ulaşan oyuncu olan Duckens Nazon, İstanbul Başakşehir’e rakip olduğ tek lig maçının açılış golünü kaydetti (Şubat 2024).

● Kayserispor’a rakip olduğu dört Süper lig maçının sadece birini kaybeden İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan (1G 2B), tek mağlubiyetini son karşılaşmada bu statta yaşadı (2-3; Şubat 2024).

Muhtemel 11'ler:

Rams Başakşehir: Muhammed | Lima, Ba, Opoku, Kemen, Onur, Berkay, Figuereido, Pelkas, Deniz, Piatek

Bellona Kayserispor: Bilal | Carole, Arif, Attamah, Gökhan, Kartal, Karimi, Bourabia, Cardoso, Boa Morte, Nazon