UEFA Avrupa Ligi 4. haftasında temsilcimiz
Fenerbahçe, deplasmanda Viktoria Plzen'le karşılaştı. Gol sesi çıkmayan mücadele 0-0 beraberlikle bitti.
Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Domenico Tedesco açıklamalarda bulundu.
Son dakikadaki penaltı pozisyonu hakkında konuşan Tedesco, "Hakem baskı altında mıydı? Bunu bilmiyorum. Beşiktaş maçında baskı çok yüksekti ama burada baskı yoktu. Burada baskı hissediyorsa, bu işi yapmamalı. Penaltı için diyecek bir şeyim yok, vermediyse penaltı değildir." ifadelerini kullandı.
KEREM AKTÜRKOĞLU AÇIKLAMASI
Kerem Aktürkoğlu'nun oynamaması için tecrübeli teknik direktör, "Kerem Aktürkoğlu yorgundu, bu yüzden oynatmadım. Şimdiden 20 maç oynadı, Fenerbahçe'de ve Milli Takım'da sürekli oynuyor. Yorgun olduğunu düşündüm. Beşiktaş maçında yapmayacağı top kayıplarını yaptı, bence yorgundu. Hep aynı oyuncularla oynayacaksak, 8 futbolcumuzu satmamız lazım." şeklinde konuştu.
HEDEF İLK 8
Avrupa'daki hedefinin ilk 8 olduğunu beliten Tedesco, "UEFA Avrupa Ligi'nde hedefimiz ilk 8 ama bu zor mu bilmiyorum. Hesap yapmıyorum, maç maç, bakıyoruz. Ferencvaros'u kazanırsak şansımız artacak. Şimdiden 4 tane korner golümüz var. Duran toplar sizin için bir silah olmalı. İlk geldiğimizde takım defansif duran toplarda sıkıntı yaşıyordu. Forvetlerimiz de elinden gelenin en iyisini yapıyor. Kadromuzdaki her oyuncuya güveniyoruz." dedi.
Rakiplerinin çok yakın ve agresif savunma yaptığını anlatan Tedesco, "Forvetleri döndürmediler. Çok kere Talisca kenara açarak topu kontrol etti. Bu baskıdan ancak bu şekilde kaçabilirsiniz. Zaman zaman 2 dokunuş yapmanız gerekir topa. 2 forvetle oynadığınızda öne doğru oynayacak kimse olmuyor. 2 forvetin önce geriye yaklaşması sonra arkaya oynaması gerekiyor. Biz bugün önde topu tutamadık. İkili mücadeleleri kaybederseniz tabi işler daha zor oluyor. İki forvetimiz için de çok kolay değildi. Rakibimizi kırmızı bölge diye adlandırdığımız bölgede çok agresifti." ifadelerini kullandı.
Değişiklikleri önceden planladıklarını ve İsmail Yüksek'i sarı kartı nedeniyle oyundan çıkardıklarını aktaran Tedesco, şunları kaydetti:
"Yedek kulübesinde kaliteli oyuncularımız vardı. İlk planlamamız maçı ilk yarıdan bitirmekti. 2-0, 3-0 gibi bir skor alabilmekti. Siz bir şeyler düşünürsünüz ama işin birde rakip tarafı vardır. Yapmış olduğumuz değişikliklerle de maçı kazanabilirdik. Marco (Asensio) ve Duran'ın oyuna gireceğini biliyorduk ama birebir planlı değildi. Bu durumu maçın hikayesi yazıyor. Bu oyuncularla başlasak belki geri düşebilirdik. Maça başlayan ve sonradan giren oyunculardan memnunum. İsmail'in sarı kartı vardı, merkezde çok çetin mücadele oluyordu ve onu kaybetmekten, 10 kişi kalmaktan korktuk. Çünkü 10 kişi kalsak maç daha zor olurdu bu durumda."
Ofansif duran toplarda iyi işler yaptıklarını, defansif duran toplarda ise çok geliştiklerini anlatan 40 yaşındaki teknik adam, sözlerini Jhon Duran'ın performansına ilişkin şu ifadelerle tamamladı:
"Forvetlerimiz elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bazen de istediğiniz olmaz. Önemli olan yolumuza devam etmek çünkü elimizde başka çözüm yok. Bu maç bitti, yarın bir sonraki maçı düşüneceğiz. Kadrodaki her oyuncuya güveniyoruz. Duran yavaş yavaş dönüyor, onun dönmesi elimizde çok önemli bir alternatif olacağı anlamına geliyor. Duran iyi bir gelişim sergiliyor. Ne zaman ilk 11'de düzenli oynayabilirim sorusu... Şunu söyleyebilirim maç sadece rakibin geri gömüldüğü anlardan ibaret değil. Top kaybında kontra baskı yapmanız gerekiyor. Elimizdeki datalara ve sağlık ekibine güveniyorum. Onlar bana şu an 90 dakika için uygun olmadığını, 30-35 dakikanın uygun olduğunu söylüyorlar. Milli araya gireceğiz Kolombiya'da belki süre alacaktır bu durum bizim için iyi olur. Süre almazsa burada bizle çalışır, bu da bizim için iyi olur. Milli aradan sonra daha fazla bizimle olacaktır."