Takımdan ayrılması gündemde olan Rüştü Reçber, ilk defa bu kadar dobra dobra konuştu. Zico'nun kendisini takımda istemediğini söyleyen Rüştü, G.Saray maçından önce Zico'nun kendisini terslediğini de sözlerine ekledi.
Akşam Gazetesi'nden usta isim Turgay Şeren'e konuşan Rüştü önemli açıklamalar yaptı. İşte Turgay Şeren'in kaleminden Rüştü Reçber'in açıklamaları:
Rüştü Reçber, benim kaleci olarak en çok beğendiğim isimlerin en başında gelir. Allah ona bir kaleci için ihtiyacı olan her şeyi vermiş. Nedir bunlar: Refleks, kendine güven ve zaman ayarı... Ayrıca bir de çabukluk... Milli maçta çok ağır bir sakatlık geçirdi. Uzun zamandır da sahalardan uzak. Hep bekledim. Şimdi oynar, şimdi oynar diye. Ama olmadı. Milli Takım kampında Rüştü ile baba oğul gibi konuştuk...
"Turgay ağabey" diye başladı ve şöyle devam etti: "Ben Zico’ya gittim, Galatasaray maçında oynamak istediğimi söyledim. Beni tersledi. Gözyaşlarımı tutamadım. İlk defa başıma böyle bir şey geldi... Ama yılmadım. En son Ankargücü maçı öncesi yine Zico’ya gittim. 17 yıllık Fenerbahçeliyim Turgay ağabey, ‘Oynamak istiyorum’ dedim. Zico kafasını bile kaldırmadan ‘Seni istemiyorum’ dedi. Benim artık yapacak bir şeyim var mıydı? Siz söyleyin."
"Şampiyonluk kutlamasında ismimin hoparlörden okunduğu doğrudur. Ama beni istemeyen Zico, orada iken ben nasıl soyunup çıkacaktım. Gözlerim dolu dolu maçı tribünde izledim."
"Turgay ağabey Fenerbahçe’den kopmam söz konusu değil ama her şeyin bir son noktası vardır. Eğer Zico ile beraber Fenerbahçe yönetimi çok sevdiğim ve beni de çok sevdiğini bildiğim Aziz Yıldırım hep birlikte beni Fenerbahçe’de istemiyorlarsa yapacak bir şeyim yok."
"Fenerbahçe’de bugün iki kaleci var. Volkan çok eleştirildi. Moralmen çöktü çocuk. Serdar şanslıydı. Gol yemedi değil, yedi. Hatta hatalı yediği goller de oldu. Kaleci bu tabii ki gol yiyecek. Ben de 17 yıllık zamanımda hatalı da hatasız da bir sürü gol yedim."
"Turgay ağabey dimdik ayaktayım. Ve iki yıl daha Türkiye’de bir takımın kalesini koruyacağıma inanıyor ve kendime güveniyorum. Moralim çok iyi. Önümüz yaz, adalelerimi daha çok güçlendireceğim, bunun için bol bol yüzeceğim, Bana şans verdiği için Fatih Terim’e tekrar çok teşekkür ederim. Önce onun için sonra da Milli Takım için her şeyimi ortaya koyacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın."
Rüştü Milli Takım kampında yaptığı basın toplantısında ise medyanın sorularını yanıtladı. Uzun süren sakatlık ve tedavi sürecinin ardından hazır olduğunu belirten deneyimli kaleci, teknik direktör Fatih Terim’in şans vermesi durumunda, başarabilecek düzeyde olduğunu göstermeye çalışacağını ifade etti. Büyük bir sorumluluk duygusu içinde oldukları milli takım ortamında, futbolcuların oynayıp oynamamak gibi bir sıkıntı yaşamadığını, herkesin milli takımda bulunmanın şerefinin farkında olduğunu kaydeden Rüştü, "Sakatlığım süresince hocam benimle çok yakından ilgilendi. Oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum ama oynatırsa her türlü şeyi yapabilecek seviyede, başarabilecek düzeyde olduğumu göstermeye çalışacağım. Karar, takdir hocamızındır" diye konuştu. Milli takıma çağrılan Fenerbahçe’deki takım arkadaşı kaleci Serdar’ın çıkışını değerlendiren Rüştü, "Serdar çalışmasının karşılığını alıyor" dedi. Rüştü, Fenerbahçe’de formasını kaybettikten sonra milli takımın şimdiki aday kadrosuna da çağrılmayan Volkan’ın ise şanssız bir dönem geçirdiğini söyledi.