Eski TBMM Başkanı ve Beşiktaş camiasının önemli ismi Hikmet Çetin, aylık Serencebey gazetesinde dün yayınlanan röportajı hakkında bir açıklama yaptı. Ancak Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamanın amacı anlaşılamadı. Çünkü Çetin sözlerinin hiçbiri yalanlamadı, sadece "Röportaj aylar önce yapılmıştı. Yani son günlerdeki gelişmelerle bağlantısı yoktu. Yönetime karşı yapılmış bir beyanat da değildi" dedi.
Ancak Hikmet Çetin röportajda yer verilen aşağıdaki sözlerden hiçbirini yalanlamadı:
- Bugün yönetim tarafından Beşiktaş’ın saygınlığını olumsuz etkileyecek davranışlar sergileniyor.
- .... yönetime de yapılabilecek bazı eleştirilere değinmek istemiyorum ama herkes gibi benim de beklentim en azından finansman bakımından kulübün olumlu bir yerde olması ve kişilere ya da kurumlara finansman açısından bağımlı hale gelmemesi yönündedir
- Hiç kimsenin Beşiktaş’tan darılarak, gücendirilerek gitmemesi gerekir. Teknik direktörler başarılı olur olmaz ama gittiklerinde o saygı düzeyinin hep korunması gerekir. Maalesef son yıllarda hiç birisi öyle gitmedi..... Hiç kimsenin Beşiktaş’tan darılarak, gücendirilerek gitmemesi gerekir. Teknik direktörler başarılı olur olmaz ama gittiklerinde o saygı düzeyinin hep korunması gerekir. Maalesef son yıllarda hiç birisi öyle gitmedi.
RÖPORTAJ NE ZAMAN YAPILDI?
Hikmet Çetin'in Beşiktaş resmi sitesinde yer verilen açıklamasında röportajın aylar önce yapıldığını belirtildi ama kesin tarih verilmedi. Ancak röportajdaki ifadelerden görüşmenin Ertuğrul Sağlam'ın gönderilişinden sonra yapıldığı görülüyor. Bu da röportajın 7 Ekim 2008'den sonra yapıldığını, yani olsa olsa 2.5 aylık olabileceğini, daha eski olamayacağını gösteriyor.
İŞTE RESMİ SİTEDEKİ AÇIKLAMA
Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ''TBMM eski başkanı, eski bakanlarımızdan ve kongre üyemiz Sayın Hikmet Çetin, yönetimimizi arayarak ve bu konuda görüşerek, bugün medyada yer alan ifadeleriyle ilgili, aşağıdaki açıklamasının internet sitemizde yer almasını istemiştir'' denildi ve Hikmet Çetin'in,yayınlanmasını istediği belirtilen şu sözlerine yer verildi: ''Bu görüşme, aylar önce genel olarak yapılmış bir konuşma ve sanıyorum her Beşiktaşlının katıldığı bir dilektir. Bunun, son günlerdeki gelişmelerle herhangi bir ilişkisi ve bağlantısı söz konusu değildir. Yönetime karşı olarak yapılmış bir beyanat da değildir. Konuşmamın tamamına bakıldığında da bu görülecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunarım.''
(Ligtv.com.tr)