Avusturalya futbolunun en gözde oyuncusu ve Galatasaray'ın eski oyuncusu Harry Kewell, emekliliğini açıkladı.
Galatasaray'da oynadığı dönemde oynadığı futbolla taraftarın sevgilisi olan Harry Kewell, emekliliğini açıkladı. Uzun Avrupa serüveninden sora ülkesine dönen 35 yaşındaki yıldızın gün içinde futbolu bıraktığını basın toplantısıyla açıkladı.
Melbourne Heart takımında 15 maç oynayan ve sakatlıklarla boğuşan yıldız futbolcu, Avusturalya ile son bir kez Dünya Kupası heyecanı yaşamayı ümit etse de milli takımın hocası Ange Postecoglou'dan vize alamadı. Leeds United'da 25 yaşındayken kariyerinin en iyi futbolunu oynayan yıldız isim, Ellen Road'daki bu döneminde yılın en iyi genç oyuncusu seçilmişti. Ardından Liverpool'a transfer olan Kewell, burada Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu heyecanını yaşadı.
Harry Kewell 2008-11 sezonları arasında Galatasaray forması giydi ve bu dönemde taraftarların gönlünü fethetti. Kewell sarı-kırmızılı formayla 63 maça çıkarken 22 kez fileleri sarstı. Harry Kewell son maçını 12 Nisan'da oynayacak ve futbola veda edecek.