Ünvanı kaptırmadı

Ünvanı kaptırmadı
Lille'in genç yıldızı Eden Hazard, Fransa'da üstüste ikinci kez yılın futbolcusu seçildi.

Lille'in Belçikalı yıldızı bir kez daha onurlandırılırken, genç oyuncu Paris Saint Germain'den Nene ve Montpellier'den Olivier Giroud ile Younes Belhanda'yı geride bıraktı.

Gelecek yıl büyük ihtimalle İngiltere'de futbol kariyerine devam edecek Hazard'ı bu ödüle götüren etkenlerin başında ligi 17 gol ve 15 asistlik performansı oldu.

Hazard'a geçiren Belhanda evine eli boş dönmedi. Belhanda, Fransa'da yılın en iyi genç ismi oldu. Belhanda'nın Nisan ayında Marsilya'ya attığı akrobatik golü ise sezonun en iyi golü seçildi.

Ligin son maçında bir puan alsa bile şampiyonluğa ulaşacak ve tarihinde ilk kez bu mutluluğfu tadacak olan Montpellier de teknik direktör Rene Girard, yılın en iyi teknik direktörü oldu.

İşte Fransa'da yılın enleri:

En iyi oyuncu: Eden Hazard (Lille)
En iyi kaleci:  Hugo Lloris (Lyon)
En iyi genç oyuncu: Younes Belhanda (Montpellier)
En iyi teknik direktör: Rene Girard (Montpellier)

Fransa'da sezonun 11'i: Hugo Lloris (Lyon); Mathieu Debuchy (Lille), Nicolas N'Koulou (Marseille), Vitorino Hilton (Montpellier), Henri Bedimo (Montpellier); Rio Mavuba (Lille), Etienne Capoue (Toulouse); Eden Hazard (Lille), Younes Belhanda (Montpellier), Nene (Paris Saint-Germain); Olivier Giroud (Montpellier)

ligtv.com.tr