A Milli Takım, Hırvatistan karşısında mağlup

A Milli Takım, Hırvatistan karşısında mağlup
UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında A Milli Takım, Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu.

Bursa'daki karşılaşma İsveçli hakem Andreas Ekberg'in düdüğüyle başlarken milliler ilk dakikalara etkili bir başlangıç yaptı. 

İlk çeyrekte oyunun hakimiyetini elinde bulunduran A Milli Takım, önce Cengiz Ünder ile daha sonra da Kerem Aktürkoğlu ile yakaladığı fırsatlarda Hırvatistan'ın kalecisi Livakovic'i geçemedi.

İlerleyen dakikalarda oyuna ortak olan Hırvatistan yarı sahasından hızlı çıktığı bir pozisyonda 20. dakikada 1-0 öne geçti. Ceza sahasında Pasalic ve Perisic arasındaki paslaşma sırasında defansımıza çarpan topla buluşan Kovacic plase bir vuruşla skoru Hırvatistan adına 1-0 yaptı.

Hakan Çalhanoğlu devam edemedi

38. dakikada Hakan Çalhanoğlu sakatlanarak yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.

Gol sonrası A Milli Takım topun kontrolünü eline geçirse de ilk yarının bitimine saniyeler kala yeniden sahneye çıkan Mateo Kovacic, Mert Günok'tan seken topu tamamlayarak ağlarla buluşturdu.

İlk yarı 2-0 Hırvatistan'ın üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarının ilk yarım saatinde iki takım da dengeli bir görüntü sergiledi. 

67. dakikada Stefan Kuntz Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz'ı oyuna soktu.

İlerleyen dakikalarda karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 2-0 Hırvatistan'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla birlikte A Milli Takım gruptaki ilk mağlubiyetini alırken 3 paunda kaldı, karşılaşmayı kazanan Hırvatistan ise puanını 4'e yükseltti.

Hırvatistan'a karşı 4. yenilgi

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile oynadığı 11. maçta 4. yenilgisini aldı.

Rakibi karşısında yalnızca tek galibiyeti bulunan Türkiye, bu maçlarda rakibinden 15 gol yerken, 9 kez gol sevinci yaşadı.

Türkiye: 0 - Hırvatistan: 2

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Andreas Ekberg, Fredrik Klyver, Niklas Nyberg (İsveç)

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü (Dk. 67 Arda Güler), Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 38 İsmail Yüksek), Cengiz Ünder (Dk. 81 Cenk Tosun), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 67 Barış Alper Yılmaz), Enes Ünal (Dk. 81 Umut Nayir)

Hırvatistan: Livakovic, Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Barisic, Brozovic, Kovacic, Modric (Dk. 84 Majer), Pasalic (Dk. 65 Juranovic), Perisic (Dk. 90+2 Ivanusec), Kramaric (Dk. 84 Musa)

Goller: Dk. 20 ve Dk. 45+4 Kovacic (Hırvatistan)

Sarı kartlar: Dk. 62 Livakovic, Dk. 69 Gvardiol (Hırvatistan)