"Türk bayrağına bakarak başarılarımızı kutlayacağız"

Video yükleniyor...

A Milli Takım'da Şenol Güneş'ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Alman teknik adam Stefan Kuntz, 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, "İlk söylemek istediğim şey; Hamit Altıntop beni aradığında duyduğum gurur." dedi.

Kuntz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşin büyük kısmının bundan sonra başladığını biliyorum. Bu imza töreninden sonra hepimiz tüm gücümüzle Norveç maçına hazırlanıp tamamen futbola odaklanacağız. Güç doluyum, pozitif enerji doluyum. Türk oyuncularının potansiyelini biliyorum. Bu oyunculara organizasyon ve bir yapı kazandıracağız. Öz güvenimizle yeniden Türk bayrağına bakarak başarılarımızı kutlayacağız."

Türkçe öğreneceğini dile getiren 58 yaşındaki teknik adam, "Burada teknik direktörlerle görüşeceğim. Olabildiğince çok fazla bilgi almaya çalışacağım. Bir işe başlarken temkinli başlamak daha doğru olur." sözlerini kullandı.

"Beni heyecanlandıran şey..."

"Mart ayındaki performans, beni bu işi almaya karar verdiğimde heyecanlandıran şey olmuştu. Yapacağım şey bu potansiyele nasıl ulaşabiliriz diye düşünmek olacak. Türk Milli Takımı'nda oynayan bazı oyuncular Alman takımlarında oynadıkları için dil bariyerini aşacağımızı düşünüyorum. Deneyimlerimi, bilgilerimi toplayarak genç Türk oyuncuların A Milli Takım düzeyine çıkmaları için gerekeni yapacağım."

"Eşim ve çocuklarım da gelmek istedi"

"Aileme Türkiye ile görüşmelerin iyi gittiğini söylediğimde çocuklarım ve eşim, "Biz de gelmek istiyoruz" dedi. Bundan daha iyi bir iltifat edebileceğimi düşünmüyorum."

"Beşiktaş'ta geçirdiğim bir yıl inanılmazdı. Eşim hala, "Eğer bir hata yaptıysak Türkiye'den erken ayrılmak hayatımızda yaptığımız hatalardan biri" diye anlatır."

Sergen Yalçın'a övgü

"Hayatımda oynadığım en iyi orta saha Sergen Yalçın'dı. Ama o zamanlar Sergen'in önceliği disiplin değildi. Sergen'i kenarda gördüğüm zaman, Beşiktaş'ta oynadığı dönemdeki kilosunda olmadığını gördüm. Ben de öyleyim. En kısa sürede onunla görüşmek istiyorum. Bana yardımcı olacağını düşünüyorum. Rıza Çalımbay beni hemen aradı."