"Türk basketbolunun ivmesi aşağıya gidiyor"

Video yükleniyor...

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için adaylığını koyan isimlerden Harun Erdenay, beIN SPORTS Basketbol Programları Müdürü İsmail Şenol'un kendisine yönelttiği soruları yanıtladığı özel röportajında seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan adaylığına karar sürecine değinerek sözlerine başlayan Erdenay, "Son 5 yıl içerisinde basketbolun ivmesinin aşağıya doğru gittiğinin sadece ben değil, basketbol camiasında farkında. Altıncı-yedinci sıralarda yer alan A Milli Takımımız on altıncı sıralara kadar gerilemiş durumda." ifadelerini kullandı.

Kız ve erkek çocuklarının basketbola eğilimini değerlendiren Erdenay, "Son zamanlarda kadın voleybolumuzun başarısından ötürü kız çocuklarımızın voleybola kaptırıldığına dair kulüplerimiz bizlere serzenişte bulunuyor. Fizikli oyuncuların voleybola yöneldiği söylenmekte. Voleybolda bireysel kahramanlar var. Çocuklarımız da o sporu tercih ediyor. Erkek milli takımlarımıza gelecek olursak; benim başkan olduğum dönemde kamplara alıyorduk. Gençler bir arada olurlarsa daha başarılı olur. Son yıllarda altyapılarda başarı gelmiyor." şeklinde konuştu.

Yabancı oyuncu kuralı hakkındaki görüşlerini de dile getiren Erdenay, "Şu an için 5 yabancı oynayabiliyor. Türk Basketbolu için bunun azaltılması lazım. Fakat federasyon olarak tek başımıza karar almayacağız. Kulüpler ve lig kurullarıyla bir karar alırız." yorumunu yaptı.