ÖZET | Tümosan Konyaspor 2-3 Rams Başakşehir


Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Tümosan Konyaspor evinde Rams Başakşehir'i ağırladı.

Karşılaşmayı 3-2 Rams Başakşehir kazandı.

Maç oldukça hızlı başlarken ev sahibi Tümosan Konyaspor ilk dakikalarda rakibini adeta sirkülase etti ve atakları sonucunda 8. dakikada Prip ile golü buldu. Golden sonra da durmayan yeşil beyazlılar 14. dakikada bir kez daha Prip ile golü bularak farkı ikiye çıkardı. 

Rams Başakşehir ise 2-0 geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştırdı. Özellike Deniz Türüç şutları ve yarattığı pozisyonlarla yeşil beyazlılara zor anlar yaşatan isim oldu.

İlk yarının sonlarına doğru iki takım da daha kontrollü oynarken geride kalan dakikalarda gol çıkmadı ve devreye 2-0'lık Tümosan Konyaspor üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarı da ilk yarının aksine kontrollü başladı. Tümosan Konyaspor 2-0 önde olmanın verdiği rahatlıkla kontrollü oyununa devam ederken 67. dakikada Rams Başakşehir Piatek'in penaltıdan attığı golle skoru 2-1'e getirerek farkı 1'e indirdi. 79. dakikada sahneye tekrar Piatek çıktı ve maç 2-2'ye gelerek Rams Başakşehir geri döndü. Uzatmalarda tekrar Piatek sahneye çıktı ve hat-trick maçı 3-2'ye getirdi.

Muhteşem maçta kazanan Rams Başakşehir puanını 30 yaparken Tümosan Konyaspor 21 puanda kaldı.

Tümosan Konyaspor galibiyete hasret

Karşılaşmadan önce beş maçtır kazanamayan Tümosan Konyaspor'un galibiyet hasreti altı maç oldu. Bu süreçte yeşil beyazlılar üçer kez kaybedip berabere kaldı.

Rams Başakşehir çıkışını sürdürdü

Son beş maçta üçüncü galibiyetini alan Rams Başakşehir 2-0'dan geri dönerek çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe'ye mağlup olan VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kalan Rams Başakşehir Kasımpaşa, Corendon Alanyaspor ve Tümosan Konyaspor'u mağlup etti.

Maçtan öne çıkanlar:

8. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Cikalleshi'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Prip, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. İzlemek için tıkla!

13. dakikada Tümosan Konyaspor gole çok yaklaştı. İzlemek için tıkla!

14. dakikada yeşil beyazlılar farkı 2'ye çıkardı. Moreno'nun sol kanattan yerden ortasında Cikalleshi'nin üstünden atladığı topu önünde bulan Prip, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0. İzlemek için tıkla!

16. dakikada Rams Başakşehir farkı bire indirmeye çok yaklaştı. İzlemek için tıkla!

26. dakikada Tümosan Konyaspor'da Prip ataklarına devam ediyor. İzlemek için tıkla!

67. dakikada konuk ekip farkı 1'e indirdi. Metehan Mert'in Emirhan İlkhan'a müdahalesinde hakem Alper Akasru, VAR'daki incelemenin ardından penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Piatek, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1. İzlemek için tıkla!

79. dakikada RAMS Başakşehir eşitliği yakaladı. Deniz Türüç'ün sağ kanattan ortasında Piatek, kafayla topu filelerle buluşturdu: 2-2. İzlemek için tıkla!

88. dakikada Rams Başakşehir'de Piatek hat-trick yapmaya çok yaklaştı. İzlemek için tıkla!

90+2. dakikada konuk ekip öne geçti. Souza'nın ortasında ceza sahası içinde buluşan Piatek'in sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3. İzlemek için tıkla!

TÜMOSAN Konyaspor: 2 - RAMS Başakşehir: 3

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Alper Akarsu, İlker Takpak, Murat Temel

TÜMOSAN Konyaspor: Deniz Ertaş, Damjanovic, Uğurcan Yazğılı, Metehan Mert, Guilherme, Soner Dikmen, N'Zonzi, Prip (Dk 78 Ndao), Cicaldau, Moreno (Dk. 68 Ethemi), Cikalleshi (Dk. 68 Yunus Mallı)

RAMS Başakşehir: Volkan Babacan, Dubois (Dk. 89 Lima), Duarte, Ba, Opoku, Onur Ergün (Dk. 76 Josef de Souza), Aleksic (Dk. 90+5 Hamza Güreler), Deniz Türüç, Berkay Aydoğmuş (Dk. 46 Emirhan İlkhan), Berkay Özcan (Dk. 89 Mahmut Tekdemir), Piatek

Goller: Dk. 8, 14 Prip (TÜMOSAN Konyaspor), Dk. 67, 79, 90+2 Piatek (RAMS Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 55 N'Nzonzi, Dk. 60 Soner Dikmen, Dk. 67 Deniz Ertaş (TÜMOSAN Konyaspor), Dk. 59 Onur Ergün, Dk. 66 Emirhan İlkhan (RAMS Başakşehir)