Trabzonspor, kulüp rekorunun peşinde

Trabzonspor, kulüp rekorunun peşinde
Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü İstanbul'da Kasımpaşa ile karşılaşacak Trabzonspor, 16 maçtır yenilmiyor. Bordo mavililer, bu maçtan da puan çıkarması halinde kulüp rekorunu kıracak.
Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olacak Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde kazanarak yenilmezlik serisini sürdürmenin hesaplarını yapıyor. En son geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 16 lig maçını kaybetmedi.

Geçen sezon ligin 8. haftasında göreve gelen Abdullah Avcı yönetiminde Karadeniz ekibi son 16 maçında 7 galibiyet ve 9 beraberlik elde etti. Diğer bir deyişle Trabzonspor'un Abdullah Avcı ile 8 Mart'ta oynanan Aytemiz Alanyaspor yenilgisinin ardından 192 gündür bileği bükülmedi. Abdullah Avcı ile ligde 36 maçta sadece 3 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi, deneyimli teknik adamla 21 galibiyet elde ederken 12 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, Kasımpaşa maçından mağlubiyetle ayrılmaması halinde 2019-2020 sezonundaki yenilmezlik serisini geçecek. Bordo-mavililer, söz konusu sezonun 16. haftası ile 31. haftası arasında oynanan 16 lig maçında yenilgi yüzü görmemişti.