Trabzonspor her anlamda lider


Spor Toto Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek zirveyi rakibinden devralan Trabzonspor ilk yarı sonuna kadar liderliği kimseye bırakmadı. 

Bu sezon geride kalan 19 haftada 14 galibiyet 4 beraberlik alan ve yalnızca 1 maçta mağlup olan Karadeniz ekibi, rakip filelere gönderdiği 36 golle en çok gol atan takım olurken, kalesinde gördüğü 14 golle de en az gol yiyen takım ünvanının sahibi oldu. 

Dış sahada da lider

Abdullah Avcı'nın öğrencileri, deplasman karnesiyle de zirvede yer aldı. Çıktığı 10 dış saha maçının 8'inden galibiyetle ayrılan Trabzonspor, ligdeki en yakın takipçisi İH Konyaspor ile 2-2 berabere kalırken, sadece FTA Antalyaspor deplasmanında 3 puan bıraktı. Deplasmanda oynadığı 10 maçtan 25 puan çıkarmayı başaran Karadeniz ekibi dış sahada, en yakın rakibi A. Hatayspor'a 9 puan fark attı. 

Bordo mavililer, kulüp tarihinin en iyi üçüncü yenilmezlik serisini de bu sezon elde etti. Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezon 12, bu sezon da 15 maç olmak üzere 27 karşılaşmada 16 galibiyet ve 11 beraberlik aldı. Trabzonspor aynı zamanda dış sahada da 25 maçlık yenilmezlik serisi rekoru kırdı.

Spor Toto Süper Lig rekoru geldi

Bununla beraber Abdullah Avcı'nın öğrencileri, ilk yarıda topladığı 46 puanla Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en fazla puan toplayan takım oldu.