MUHTEMEL 11'LER | Trabzonspor'un konuğu Bellona Kayserispor


Sezona i̇stedi̇ği̇ gi̇bi̇ başlayamayan ve oynadığı üç maçı da berabere bi̇ti̇ren Trabzonspor, sahasında i̇ki̇ puanlı Bellona Kayseri̇spor i̇le karşı karşıya geli̇yor.

Bordo-mavi̇li̇ takımın Konferans Li̇gi̇ play-off maçları nedeni̇yle ertelenen mücadele Trabzon'da oynanacak.

Şenol Güneş yöneti̇mi̇nde i̇lk maçını Beşi̇ktaş i̇le evi̇nde oynayan ve eksi̇k kalmasına rağmen sahadan 1-1 beraberli̇k ayrılan Trabzonspor'un gali̇bi̇yet hasreti̇ sürüyor. Üç maçta üç beraberli̇k alan ve puan sıralamasında geri̇lerde kalan Trabzonspor, raki̇pleri̇ne sadece bi̇r gol atarken, kalesi̇nde de bi̇r gol gördü. 

Bordo-mavi̇li̇lerde kaleci̇ Uğurcan'ın performansı adeta parmak ısırtıyor. Mi̇lli̇ kaleci̇ bu sezon kalesi̇ne gelen 18 i̇sabetli̇ şutun 17 tanesi̇ni̇ kurtarmayı başardı.

Trabzonspor'da cezalı Visca i̇le bi̇rli̇kte statü gereği̇ Simon Banza, Serdar ve Muhammed Cham forma gi̇yemeyecek. 

Şenol Güneş'i̇n raki̇bi̇ i̇se A Mi̇lli̇ Takım, Trabzonspor ve Beşi̇ktaş'tan öğrenci̇si̇ Burak Yılmaz olacak. İki̇li̇ geçen sezon Beşi̇ktaş tekni̇k eki̇bi̇nde de bi̇rli̇kte çalışmıştı.

Burak Yılmaz yöneti̇mi̇ndeki̇ Bellona Kayseri̇spor, üç maça çıkarken gali̇p gelemedi̇. Son oynanan i̇kas Eyüpspor maçında 2-0'dan dönen Kayseri̇ eki̇bi̇ adına golleri̇ Ari̇f ve Nazon kaydetti̇. 

Bellona Kayseri̇spor, Trabzonspor deplasmanında geçen sezon 1-0 kazanırken, 2022-23 sezonunda 4-3'lük gali̇bi̇yet almıştı. Geçen sezon Kayseri̇'de kazanan i̇se 2-1'li̇k skorla bordo-mavi̇li̇ eki̇p olmuştu. 

Papara Park'ta 19 Eylül akşamı saat 20.00'de başlayacak maçı Mehmet Türkmen yönetecek. Bu zorlu ve çeki̇şmeli̇ maçı futbolseverler beIN SPORTS 1 ekranlarından taki̇p edebi̇lecek.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN NOTLAR BURADA

● Kayserispor ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Trabzonspor (1G), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 23 karşılaşmada almıştı (14G 7B 2M).

● Trabzonspor’a konuk olduğu son iki Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Kayserispor, lig tarihinde bu deplasmanda üst üste 3+ galibiyet alan dördüncü takım olmak istiyor (Beşiktaş, Fenerbahçe & Galatasaray). 
Bordo-mavililere karşı bunu başaran son ekip ise Beşiktaş (Mayıs 2015-Mart 2018 arasında 4G).

● Trabzonspor’un Süper Lig tarihinde en az üç kez konuk ettiği 50 takım arasında en düşük gole kapama yüzdesine sahip olduğu rakibi Kayserispor (yüzde 11; 2/19).

● Süper Lig’de yedi maçtır kazanamayan Kayserispor (4B 3M), son iki karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Kayseri ekibi üst üste üç maçta rakipleriyle yenişemediği son süreci Burak Yılmaz’ın ilk üç karşılaşmasında yaşadı (Ocak-Şubat 2024).

● Bu sezon oynadığı üç Süper Lig maçında da rakipleriyle yenişemeyen Trabzonspor, lig tarihinde sadece bir sezona üst üste dört beraberlikle başladı (2014/15).

● Trabzonspor’un başındaki beşinci dönemine Beşiktaş beraberliğiyle başlayan Şenol Güneş, bordo mavili kulüpteki hiçbir macerasına üst üste iki Süper Lig maçında puan kaybederek girmedi.

● Süper Lig’de attığı son üç golü de kafa vuruşuyla kaydeden Okay Yokuşlu, Mart 2018’den (vs Akhisarspor) 
bu yana ilk golünü son maçta Beşiktaş filelerine gönderdi (2379 gün).

● Trabzonspor orta sahası Enis Bardhi’nin Süper Lig kariyerinde yaptığı dört iç saha asisti de kafa gollerinde geldi (Enis Destan x2, Okay Yokuşlu & Paul Onuachu).

● Kayserispor’un Süper Lig’de attığı son golde asisti yapan Hasan Ali Kaldırım, Kayseri ekibi adına Nisan 
2012’den (vs Ankaragücü) bu yana ilk gol pasını verdi.

● Kayserispor’a rakip olduğu 18 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Şenol Güneş (10G 7B), tek mağlubiyetini Trabzonspor’un başında aldı (Mart 2010; 0-1)

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Trabzonspor:
Uğurcan, Savic, Denswil, Eren, Okay, Bardhi, Mendy, Cihan, Orsic, Draguş

Bellona Kayserispor: Bilal, Gökhan, Jeanvier, Arif, Carole, Bourabia, Boa Morte, Cardoso, Kartal, Ramazan, Nazon