Top FIFA'da

Top FIFA'da
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) cuma günü oynanan Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçında hakemin delik olan yan ağlardan kaleye giren topu gol olarak değerlendirilmesinin yankıları devam ediyor.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkan Yardımcısı ve hukuk uzmanı Rainer Koch, Alman Özel Televizyon Kanal’ı Sport 1'de yayımlanan programda yaptığı açıklamada, FIFA'nın tüzüğündeki 5. maddeyi değiştirdiğini ve maçın sonucunu sadece hakemin tespit ettiğine dikkati çekti.

"Şimdi topun FIFA'da olduğunu düşünüyorum" diyen Koch, DFB'nin FIFA'dan görüş alacağını bildirdiğine işaret etti.

DFB'nin spor mahkemesinin gelecek hafta konuyu ele alabilmesi için FIFA'dan hızlı bir sinyal gelmesini ümit ettiğini belirten Koch, böyle bir golü hakemin, futbolun ve fair-play'in kabul etmeyeceğini kaydetti.

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler de Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, kulübünün, spor mahkemesinin vereceği her türlü kararı kabul edeceğini belirtti. Karşılaşmanın son bölümünü oynatılmasını isteyen Völler, "Benim adalet hissim başka bir çözümden yana. Maçın son 22 dakikasına yeniden oynayalım" dedi. En temiz çözümün bu olacağını ifade eden Völler, bunu DFB Başkanı Wolfgang Niersbach'a da söylediğini kaydetti.

DFB'nin Hakem Komisyonu Başkanı Herber Fandel de skandal golü veren Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçının hakemi Felix Brych'i koruyarak, ‘’Brych dünyanın en iyi hakemlerinden biridir. Herkes bu kararı en fazla onu kızdırdığını ve düşündürdüğünü tahmin eder. Ancak talihsiz olayların zincirleme olarak geliştiğini ve sonuçta olmayan bir gol maalesef verilmiş oldu" diye görüşlerini aktardı.

Fandel, hakemlerin işini destekleyeceği için her zaman kale çizgisi teknolojisinin kullanılmasından yana olduğunu belirterek, "Ancak bu yüzde 100 işlevini yerine getirmesi lazım" diye konuştu.

Bayer Leverkusen Teknik Direktörü Sami Hyypia ve Hoffenheimlı meslektaşı Markus Gisdol da karşılaşmalarda video kanıtının kullanılması gerektiği yönünde görüş belirttiler.

Bayer Leverkusenli futbolcu Stefan Kiessling, karşılaşmada 70. dakikada bir korner atışında topu kafayla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktıktan sonra delik olan yan ağlardan kaleye girdi. Maçın hakemi Brych, Hoffenheimlı oyuncuların itirazlarına rağmen verdiği gol kararıyla bir skandala imza attı. Bayer Leverkusen, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Hoffenheim takımı  maçın sonucuna  itiraz ederek karşılaşmanın  tekrarlanmasını istiyor.