Tarihi buluşma! İşte Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın tüm açıklamaları...

Tarihi buluşma! İşte Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın tüm açıklamaları...
Fenerbahçe'de kritik seçim öncesi iki başkan adayı Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir araya geldi.

Habertürk'te açıklamalarda bulunan Koç ve Yıldırım, Mourinho'nun imza sürecinden geçmişteki eleştirilere kadar bir çok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

MOURINHO'NUN GELİŞİ

Aziz Yıldırım'ın 'açıktan para verilmesi' iddiaları hakkında konuşan Ali Koç, "Mourinho ile 15 milyona anlaşmışsınız, biz 12'ye anlaştık diye açıktan para verdiler diyorsunuz." derken Aziz Yıldırım "Ben 12 milyon mu demişim? Siz 10 buçuk diye açıklama yaptınız. Ben de 15 dedim. 15'e pazarlık yaptık. 18'lerde falandı, 15 buçuğa geldik, 3-4 yardımcısıyla beraber 15'e anlaştık. Menajer ücreti yok. İmaj hakkı verecektim. Alacaktım getirecektim, vergiyi düşürecektim." şeklinde cevap verdi.

Aziz Yıldırım ayrıca "Gittim Mourinho ile görüştüm. Üç adayız, kim seçilirse seçilsin gel, Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı ve senin de Fenerbahçe'ye ihtiyacın var dedim. Muhakkak gel dedim. O da olur dedi, konuştuk sohbet ettik. Jorge Mendes'le Portekiz'de görüştüler, imzayı hazırladılar. Kendisi Bükreş'teydi. Dönünce imzalayacaktı, siz devreye girdiniz" derken Ali Koç "Biz çoktan devredeydik." dedi. 

ŞAMPİYONLUK HASRETİ

Ali Koç'un başkanlık dönemini eleştiren Aziz Yıldırım "6 yıldır neden şampiyon olamıyoruz? Bunu anlatır mısın?" sorusu üzerine Ali Koç şöyle konuştu:

"Birincisi kötü tercihler, kötü hoca, kötü planlama. Sizin bıraktığınız takımdan dolayı biliyorsunuz sattığımız kadar alabiliyorduk. Sizin borçlanarak aldığınız gayrimenkulleri TFF'ye veremiyoruz limit artsın diye. 2. senede bile 26. haftada şampiyonluğun en büyük adayı bizdik ama ondan sonra hakemler doğradı bizi. Sonra bir Sivas maçı ucundan kaçırdık. Prangaları attığımız gibi Jorge Jesus'u getirdik. Hoca kendisi söyledi 'Burada şampiyonluk sahada kazanılmıyor' diye."

LİGDEN ÇEKİLME KONUSU

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un kongre çağrısıyla ilgili sorusu üzerine Ali Koç "Camianın birçok değişik figürüyle bunu konuştum. Herkes çekilmeye karşıydı. Benim ağzımdan bu çıkmadı. 'Çekilme dahil tüm ihtimalleri değerlendireceğiz' dedik." eşklinde cevap verdi.

BANKALAR BİRLİĞİ

Yayında aynı zamanda Fenerbahçe'nin Bankalar Birliği ile olan anlaşması tartışıldı.

Aziz Yıldırım, Bankalar Birliği ile olan anlaşmanın 330 milyon Dolar olduğunu belirtti. Ali Koç da 347 milyon Euro ifadelerinde bulundu. Daha sonra Aziz Yıldırım'ın paranın Dolar olduğunu ve Bankalar Birliğine gittiğini belirtmesi üzerine Ali Koç "Gelip bize sorun." açıklamasında bulundu.

Aziz Yıldırım bunun üzerine "Sana sorunca durmadan 612 yazıyorsun." cevabını verdi.
 
İKİ BAŞKAN ADAYI TOKALAŞARAK AYRILDI

Ali Koç "Tekrar daha sık görüşebilseydik, danışabilseydik, eski günlerdeki gibi olsaydı Fenerbahçe'ye faydalı olurdu. Benim için ağabey, başkan olarak Aziz Yıldırım'ın kredisi tükenmiştir. Yeni bir sayfa açmak istiyorsanız yarından sonra bir dakika düşünmem elimden geleni yaparım." diyerek sözlerini noktalarken Aziz Yıldırım da "Sağol, biz de yaparız." ifadelerini kullandı.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yayının ardından ayağa kalktı, tokalaştı ve birbirlerine veda etti.