"Bir hayalimiz var, peşinden gitmek istiyoruz"

"Bir hayalimiz var, peşinden gitmek istiyoruz"
UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçında İtalya'nın Lazio takımıyla 0-0 berabere kalarak grubunu lider tamamlayan ve son 16 turuna yükselen Galatasaray'da futbolculardan Sofiane Feghouli, Fernando Muslera, Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Berkan Kutlu ve Mbaye Diagne, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Sofiane Feghouli, "Grubu namağlup şekilde tamamlıyoruz. Çok mutluyuz." ifadelerini kullanırken, Fernando Muslera ise, "Bugün %100’ünü veren, son dakikaya kadar mücadele eden bir Galatasaray vardı. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Lider olmayı ne kadar istediğimizi gösterdik. Namağlup şekilde çıkmayı hak ettik. Taraftarlarımıza özel olarak armağan etmek istiyorum. İtalya benim için çok önemli ama ikinci evim Türkiye. Bugün son dakikaya kadar mücadele eden bir Galatasaray vardı. Şampiyonlar Ligi tadında bir gruptan bu puanı almak kolay değil. Hocalarımla, takım arkadaşlarımla, camiamla gurur duyuyorum. Liderliği %100 hak eden bir Galatasaray vardı. Tabii ki bir hayalimiz var. Umarım adım adım o rüyaya doğru ilerleriz. Bir hayalimiz var ve bu hayalin peşinden gitmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Taylan Antalyalı, "Lider geldik, lider ayrılıyoruz. Herkes inanılmaz mücadele etti. Birlikte mücadele ettik. İstediğimiz sonucu aldığımız için çok mutluyuz." yorumunu yaparken, Kerem Aktürkoğlu ise, "Lider geldik, namağlup bitirdik. İstediğimizi aldık, lider dönüyoruz evimize. Ligde kötü giden grafikten sonra taraftarımıza armağan olsun. Yavaş yavaş gidiyoruz, inşallah sonu da çok güzel olacak. Her maça organizasyonlarımızı hazırlayarak çıkıyoruz ama UEFA Avrupa Ligi'nde bunu daha rahat uyguluyoruz. UEFA Avrupa Ligi'nde iki takımın da organizasyonu oluyor. Türkiye’de daha mücadele ve savaş olduğu için daha zorluk çekebiliyoruz. Mart’a kadar garantiledik. Şimdi lige odaklanıp, seri galibiyetler alma vakti geldi." sözlerini sarf etti.

Ryan Babel, "Buraya gelirken hedefimiz lider olmaktı. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Bu tip turnuvalarda ne kadar üst tura giderseniz bu otomatik olarak size o kadar güven verir. Adım adım gideceğiz. Hak ettiğimiz bir liderlikle dönüyoruz. Avrupa’da daha organize, oynamak isteyen takımlarla oynuyorsunuz. Süper Lig daha zor. İyi organizasyonu olmayan takımlarla oynadığınızda daha zor oluyor, bence en büyük fark bu. " ifadelerini kullanırken, Berkan Kutlu ise, "Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Saha şartları çok iyi değildi. Kum gibi bir çim vardı ama geldik buraya, liderdik, 1 puanı koruduk, lider çıktık. 2000 takımıyla şu anda kıyaslamak doğru olmaz. Maç maç bakmamız lazım. Gerçekten çok büyük bir adım attık, onu yaptığımız için de çok mutluyuz." dedi.

Son olarak söz alan Mbaye Diagne ise, "Çok mutluyum. Beraber mücadele ederek ne kadar ileri gidebileceğimizi gösterdik. Lider olarak çıkıyoruz, çok mutluyum. Bugün neyin ne olacağı belli değil, bunu gösterdik. Daha da ileri gidebiliriz. Final neden olmasın?" şeklinde görüş belirtti.