Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Stephen Appiah, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.
Muhabirimiz Onur Çubukçu'ya konuşan Ganalı yıldız, derbi ile ilgili "Sanırım buradan ayrıldığımdan beri bugün yaşadığımız kadar güçlü bir bağ hissetmemiştim. Özellikle birlikte oynadığımız efsanelerle bir araya gelmek gerçekten harika. Eski günlerdeki gibiydik. Fenerbahçe'de oynadığım günleri hatırladım. Fenerbahçe efsanesi olarak İstanbul'a gelmek benim için bir onur." ifadelerini kullandı.
Futbol oynadığı dönemde Fenerbahçe galibiyetleri hakkında Appiah, "Bizim dönemimizde soyunma odasında çok fazla lider vardı. Ben, Alex, Tuncay, Anelka, Kezman ve diğerleri... Temsil eden oyunculardık. Bir araya geldiğimizde o enerjiyi ve tecrübeyi soyunma odasına taşıyorduk. Derbiye ilk defa çıkan oyuncuları cesaretlendiriyorduk. Onlar bile iyi oynuyordu." dedi.
Kendisi için en çok aklında kalan derbi için konuşan Stephen Appiah, "Sanırım onları 4-1 yendiğimiz maç. Üstelik maçta gol attım. İlk derbimdi ve ilk golü attım. Menajerim bana '
Galatasaray derbisinde gol atarsan o zaman Fenerbahçeli olursun' demişti. Ben de o golü atında 'Tamam, artık Fenerbahçe oyuncusuyum' dedim. Derbideki ilk golümde adımı söyleyip şarkı söylediklerinde sahada 'Ben cennette miyim?' diye düşünmüştüm."