Spor Toto 1. Lig'in panoraması

Spor Toto 1. Lig'in panoraması
Ümraniyespor deyim yerindeyse Spor Toto 1. Lig'de ilk yarıyı başladığı gibi bitirdi. İlk 3 sıraya baktığımızda kadrolar ve oynanan futbolla doğru bir sıralama diyebilirim.

Lider, lider gibi oynadı

Recep Uçar’ın öğrencileri ilk yarının son maçında evinde son haftaların formda ekibi Gençlerbirliği’ni 3-1'lik skorla devirdi. Ümraniyespor, gerçekten de oynadığı futbolla tam bir 'teknik direktör takımı' tanımına fazlasıyla uydu. Başkent ekibi ise her şeye rağmen kötü bir nokta da bitirmeden moralli kapattı ilk yarıyı.

Erzurum'da kazanmak çok zorlaşıyor

BB Erzurumspor müthiş bir iç saha takımı olduğunu evinde yine gösterdi. Denizlispor öne geçti ama üstünlüğünü koruyamadı. Dadaşlar kaliteli ayaklarıyla 3-1'lik skorla kazanıp Süper Lig yarışında ilk ikiden vazgeçmeyeceğini gösterdi.
Başkentte zorlu bir derbi izledik. Sezona kötü başlayan daha sonra toparlanan Keçiörengücü, MKE Ankaragücü karşısına moralli ve iddialı çıktı. Nitekim Eze’nin golüyle öne geçen Keçiörengücü karşısında Ankaragücü pes etmedi ve zor da olsa kazanıp ilk yarıyı moralli kapattı.

İstanbulspor istediğini aldı


Bandırma’da rüzgar altında oynanan karşılaşmada RH Bandırmaspor evinde bir puana razı oldu. Son haftaların formda takımı İstanbulspor önemli eksiklerle geldiği Bandırma deplasmanında hedefi olan bir puanı alıp evine döndü.
İlk yarı biterken en büyük sürpriz İstanbul’dan geldi. Herkesin Balıkesirspor karşısında fark yapar diye düşündüğü maçta Eyüpspor evinde rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Gerçekten ilk sezonunda güçlü kadrosuyla iddasını gösteren Eyüspor lig sonuncusu Balıkesirspor önündü öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve maç sonu futbolcuların saha içindeki hali ne kadar üzüldüklerini anlatıyordu. 

Samsun’da bir anlamda başka bir sürpriz yaşandı. Fuat Çapa ile toparlandı istikrarı yakaladı dediğimiz Y. Samsunspor, İstanbulspor yenilgisinden sonra evinde Tuzlaspor ile 2-2 berabere kalarak taraftarını üzdü.

Adanaspor istikrarı yakaladı

Adanaspor Sait Karafırtınalar göreve geldikten sonra müthiş bir istikrar yakaladı. Güney ekibi Kocaelispor karşısında aldıkları 2-0’lık galibiyetle ligin ikinci yarısı için çıtayı yükseltti. Kocaelispor açısından çok dalgalı inişli çıkışlı bir ilk yarı izledik.

İzmir’de ilginç bir maç izledik. Altınordu son dakika golleriyle yine kazanan taraftı. Boluspor 10 kişi kalmasına rağmen penaltı kaçırdığı maçta en azından bir puana çok yaklaşmıştı ama alamadı. 

Menemen’den gol sesi çıkmadı

Yeni hocası Tamer Tuna ile yeni bir sayfa açan Timsahlar, Menemen deplasmanında kötü gidişe dur deme adına bir puanla dönerek hedefi revize etmeyi ikinci yarıya bıraktılar.