Spor Toto 1. Lig'de 21. haftanın panoraması

Spor Toto 1. Lig'de 21. haftanın panoraması
Zirvede saflar sıklaştı. MKE Ankaragücü kazanırken, Bereket Sigorta Ümraniye kaybetti ve puanlar eşitlendi. Görünen o ki BB Erzurumspor bu ikiliyi takibini sürdürecek.

İstanbulspor geçen sezonun ikinci yarısında olduğu gibi bu sezonda lige ağırlığını koydu. Güçlü rakibi Ümraniyespor’u disiplinli bir futbol ve tek golle geçip ilk 6 bensiz olmaz dedi.

Bursa’da ev sahibi pozitif futbolunu Erzurumspor karşısında golle süsleyemeyince 90’dakikadan golsüz beraberlik çıktı. Maç sonrası iki teknik adamı dinleyince Tamer Tuna futboldan, Erkan Sözeri ise alınan bir puandan memnun olduklarını anladık.

Geçen hafta Denizlispor’a evinde şok bir sonuçla kaybeden Bandırmapor, Menemen deplasmanından bir puanla döndü. Zirve yarışından kopmak istemeyen Bandırmaspor sürpriz sonuçlara imza atan ve can yakan Menemenspor karşısında biraz da tedirgindi açıkcası…

Başkentte zevksiz bir maç izledik. Keçiörengücü, kapanan ve başkente bir puana gelen Eyüpspor’u açamadı. Süper lig iddası olan Eyüpspor’un bu sezon ki stratejisi içerde kazan dışarda yenilme olarak gözüküyor.

Sait Karafırtınalar’la tırmanışa geçen Adanaspor çıkışını bu hafta da sürdürdü. Turuncu-beyazlılar başkentte ikinci yarıda attığı 3 golle net bir galibiyet aldı. Gençlerbirliği cephesinde ise işler iyi gitmiyor. Bir zamanların bir eli yağda bir eli balda kasası dolu ekibi şimdilerde mali sıkıntılar ve transfer yasaklarıyla boğuşuyor. 

Samsunspor favori olduğu maçta deplasmanda Balıkesirspor karşısında 2-0 lık galibiyet ile evine döndü. Karadeniz ekibi Yasin ve Fofana gibi yıldızlarıyla sonuca giderken maç eksiğiyle öngruptan kopmadı. Balıkesirspor için iyimser olmak zor. Sorun saha içi olsa çözülür ama sorun saha dışı yani ekonomik. Mutlaka güçlendirilmesi gereken kadro şu anda yeterli değil… Altınordu çok puana ihtiyacı olduğu 90 dakikadan puansız ayrıldı. Tecrübeli kadrosuyla Tuzlaspor evinde galip gelirken orta sıralardan yukarılara tırmanmayı sürdürdü.

İnişli çıkışlı grafik çizen Denizlispor evinde kaybedince düşme hattından kurtulamadı. Manisa FK aldığı bu deplasman galibiyetiyle hedeflediği konuma bir adım daha yaklaştı…