Spor Toto 1. Lig izleyenleri büyüledi! İşte 36. haftanın panoraması...

Spor Toto 1. Lig izleyenleri büyüledi! İşte 36. haftanın panoraması...
Spor Toto 1. Lig'in 36. haftası nefesleri kesen maçlara sahne oldu. 9 maçın aynı anda oynandığı haftada toplam 34 gol atılırken, her takım, en az 1 gol atmayı başardı.

MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor'un daha önce Spor Toto Süper Lig bileti aldığı ligde, bu hafta oynanan maçların sonucunda İstanbulspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ardından Royal Hastanesi Bandırmaspor da, Balıkesir derbisinde play-off'a kalmayı garantiledi. Bordo beyazlılar, Milutin Osmajic'in hat-trick yaptığı maçta, Balıkesirspor'u 5-1'lik skorla geçerek, puanını 58'te yükseltti ve Spor Toto Süper Lig'e yükselme umutlarını play-off'a taşıdı.

Daha önce play-off'a kalmayı garantileyen İstanbulspor'un,, Adanaspor'u ağırladığı mücadelede taraflar, sahadan sahadan 1-1'lik skorla berabere ayrıldı. İstanbulspor'un golünü İbrahim Yılmaz atarken, Adanaspor'un golü Amadou Ciss'ten geldi.

Gençlerbirliği galip

Geçtiğimiz hafta play-off'a kalmayı garantileyen bir diğer ekip Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise Gençlerbirliği deplasmanındaydı. Mücadeleden 2-1'lik skorla galip ayrılan başkent temsilcisi, puanını 45'e çıkarırken, Erzurumspor 57 puanda kalarak beşinciliğe geriledi.

Haftanın öne çıkan mücadelelerinden biri ise iki İstanbul takımı arasında oynandı. Kalan tek play-off bileti için kıyasıya bir mücadele veren Tuzlaspor ile Eyüpspor, kozlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda paylaştı. Heyecan dolu karşılaşmada Tuzlaspor, sahadan 3-2'lik skorla galip ayrılarak 6. sırada bulunan rakibi ile puan farkını 2'ye indirdi.

Balaj Yılport Samsunspor'u sırtladı

Play-off hedefini sürdüren Yılport Samsunspor ise, Beypiliç Boluspor deplasmanına konuk oldu. Marmara temsilcisi, Bekim Balaj'ın golleriyle mücadeleden 2-1 galip ayrılırken, Yılport Samsunspor, 47 puanla 8. sıraya geriledi.

Günün bir diğer karşılaşmasında Ankara Keçiörengücü ile Manisa Futbol Kulübü karşı karşıya geldi. Başkent ekibi, Ege temsilcisi karşısında 3 puanı 2 golle aldı. 2-1 sona eren mücadele sonrası Ankara Keçiörengücü dokuzunculuğa yükselirken, Manisa Futbol Kulübü 10. basamağa geriledi.

Altaş Denizlispor ise düşme potasında bulunan NasaDoge Menemenspor'u ağırladı. Ev sahibi ekip, maçı 10 kişi tamamlamasına rağmen sahadan 2-1'lik üstünlüke ayrılırken, İzmir temsilcisi, 38 puanda kalarak 18. sıraya düştü. 

Kocaeli'de nefes kesen maç

Nefesleri kesen bir başka mücadele de Kocaeli'nde oynandı. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren müsabakada Altınordu ile Kocaelispor karşı karşıya geldi. 90 dakikanın sonunda taraflar 2-2'lik beraberlikle puanları paylaşırken, Altınordu 42 puanla on beşinciliğe, Kocaelispor da  41 puanla on yedinciliğe geriledi.

Kocaelispor - Altınordu karşılaşmasında yaşanan ilginç golü izlemek için tıklayın!

Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Bereket Sigorta Ümraniyespor'u ağırlayan Bursaspor ise kümede kalma adına kritik bir galibiyete imza attı. 90+4'te bulduğu golle maçı 3-2 kazanan yeşil-beyazlılar, puanını 41'e yükselterek 16. sıraya yükseldi ve ligde kalma umutlarını son iki maça taşıdı...

Haftayı maç yapmadan bay geçen MKE Ankaragücü ise liderliğini sürdürdü.

SPOR TOTO 1. LİG'DE OYNANAN TÜM MAÇLARIN ÖZETLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!