Fenerbahçe kimi alsın? Ronaldinho mu? Henry mi? Crespo mu? Türkiye'nin üç büyük spor gazetesi bugün bu üç oyuncuyu manşetlerine taşıdı. İşte Fotomaç, Fanatik ve Fotospor'un iddiaları:
FOTOMAÇ: HENRY
Fotomaç Gazetesi "Yıldırım'ın müjdesi Henry" başlığıyla verdiği haberi "F.Bahçe'nin B planında Eto'o, Kanoute ve Shevchenko var" diye sonlardırdı:
"F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bir süre önce "Gelecek sezon dünyanın en büyük golcülerinden birini transfer edeceğiz" sözleriyle müjdelediği ismin Barcelona'nın Fransız forveti Thierry Henry olduğu ortaya çıktı. Uzun süredir büyük bir gizlilik içinde bu dev transfer için çalışmalarını sürdüren başkan Aziz Yıldırım'ın, Henry'nin menajeri Jerome Anderson ile bizzat görüştüğü ve Fransız forvetin F.Bahçe'ye maliyetini sorduğu ifade edildi."
FANATİK: CRESPO
Fanatik Gazetesi, Fenerbahçe'nin yeni hedefinin Crespo olduğunu öne sürerken, haberin sonunda "Kanoute, Shevchenko ve Henry ile de temasların sürdüğü iddia edildi" diye yazdı:
Her sezon Fenerbahçe'ye bir Dünya yıldızı transfer eden Aziz Yıldırım'ın yeni hedefi, İnter'in Arjantinli megastarı. Aziz Yıldırım Başkanlığı’nda her sezon hedef büyüten, son olarak Roberto Carlos’u kadrosuna dahil ederek dikkatleri üzerine çeken Sarı-Lacivertli yönetimin, Arjantinli golcünün menaceri ile görüşmelere başladığı söyleniyor. Bu sezon İnter’de yedek soyunan tecrübeli oyuncunun Çizme’den ayrılmayı düşündüğü belirtiliyor. Crespo’nun yanı sıra Kanoute, Shevchenko ve Henry ile de temasların sürdüğü iddia edildi.
FOTOSPOR: RONALDINHO
Fotospor Gazetesi ise "100 yılın bombası" diyerek Fenerbahçe'nin Ronaldinho'yu renklerine katabileceği öne sürdü:
"Sadece Efsane Fotospor’un ulaştığı gizli harekatın hedefinde Ronaldinho var... Evet yanlış okumadınız, Ronaldinho... Transferdeki kilit nokta ise CAS’ın (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) geçtiğimiz ay aldığı bir karara dayanıyor. Buna göre 28 yaşını dolduran futbolcular, en az 3 yıl formasını giydikleri takımlarından ayrılabiliyor. Tabi kalan sözleşme süresinin, yıllık ücretinin çarpımıyla ortaya çıkan bedeli bonservis bedeli olarak ödedikten sonra... Ronaldinho 2003-04 sezonunda PSG’den Barcelona’ya geldi. Yıllık 8.5 milyon euro alıyor. 2010’da sözleşmesi bittiğinden, ayrılmak istediğinde bonservis bedeli CAS’ın kararına göre 17 milyon euro’ya denk geliyor. Fenerbahçe büyük bombayı patlatmak için bu parayı vermeye hazır. Devrede Carlos da var. Yöneticilerin sambacıya “Eğer gelirse ona 150 bin kişiyle karşılama töreni yaparız” dedikleri belirtilirken, Carlos’un da arkadaşına “Buraya gel, ayakların yerden kesilsin” diye konuştuğu öğrenildi. Ronaldinho’nun yıllık ücretinin yarısının sponsorlar ve reklam gelirleriyle karşılanması planlıyor. Kulislerde, “Lincoln’ün neredeyse 6 milyon euro aldığı ortamda, Ronaldinho’ya bu paranın verilmesi gayet mantıklı” deniliyor."