Schalke 04'e şok suçlama

Schalke 04'e şok suçlama

Bundesliga takımlarından Schalke 04 Kulübü'nde vergi kaçakçılığı şüphesiyle arama yapıldı.

Bild gazetesinde yer alan bir haberde, Schalke'nin kulüp merkezinde perşembe günü vergi kaçakçılığı şüphesiyle arama yapıldığı belirtildi. Essen Başsavcısı Angelika Matthiesen, vergi suçuyla ilgili olarak Schalke 04 kulübü hakkında bir soruşturmanın sürdürüldüğünü doğrulayarak, FC Schalke 04 kulüp merkezinde ve bazı kişilere ait özel yerlerde arama yapıldığını bildirdi. Matthiesen, soruşturmanın üzün bir süre önce transfer edilen bir oyuncuyla ilgili olduğunu kaydetti.

Haberde, söz konusu oyuncunun 2001 yılında Hansa Rostock'tan 4,7 milyon Avroya FC Schalke 04'e transfer edilen Victor Agali olduğu ifade edildi. FC Schalke 04'ün menajeri Andreas Müller, bu dönemde Rostock'a 4 milyon Avro havale ettiklerini söyledi. Kulübün eski menajeri Rudi Assauer'in bürolarında da arama yapıldığı belirtilen haberde, yaklaşık 2 milyon Avro'nun vergilendirilmediğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Mavi-beyazlı takımın denetim kurulu başkanı olan Clemens Tönnis ise Schalke kulübünün vergi kaçırmadığını, olayın hızlı bir şekilde aydınlatılmasından yana olduklarını ve gerekli evrakları savcılığa teslim ettiklerini söyledi.