"Savaştan kaçmamız gerekti"

"Savaştan kaçmamız gerekti"
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'un, Ukrayna temsilcisi Vorskla Poltava'dan sezon sonuna kadar kadrosuna dahil ettiği Lüksemburglu futbolcu Olivier Thill, bu ülkede yaşanan savaşı derinden hissettiklerini söyledi.

Ukrayna'da yaşanan savaş nedeniyle FIFA'nın Ukrayna ve Rusya'da oynayan yabancı futbolculara sezon sonuna kadar farklı ülkelere transfer olma hakkı tanıması sonrası, Dinamo Kiev'den Gerson Rodrigues ile birlikte Eyüpspor kadrosuna katılan Thill, soruları yanıtladı.

Olivier Thill, savaş nedeniyle Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kaldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Zor bir durumdu. Savaştan kaçmamız gerekti. Hepimiz için kötü bir tecrübeydi. FIFA, Ukrayna ve Rusya'da oynayan yabancılar için bir kural çıkardı. Buraya gelip takımın üst lige çıkmasına yardımcı olmamız açısından bize de bir fırsat oldu. Savaşı çok derinden hissettik. Sürekli sirenler çalıyordu. Haberleri izlediğimizde çok kötü etkileniyorduk. Bir saat uzaklıktaki bir şehrin bombalandığını öğrendik. Daha sonra kulüple bir toplantı yaptık ve istememiz halinde evlerimize dönebileceğimizi söylediler. Kardeşim ve bazı takım arkadaşlarımla iki günlük bir araba yolculuğuyla oradan ayrılmak zorunda kaldık."

Ukrayna'daki takım arkadaşları ve kulüp personeliyle iletişim halinde olduğunu anlatan Lüksemburglu futbolcu, "Ayrıldığım kentte şu an için ortamın sakin olduğunu söyleyebilirim. Saldırılar ve bombardıman yok. İki haftadır da takım antrenman yapıyor. Takım doktorumuzun orada olmadığını biliyorum. Askerlere yardımcı olmak için savaşın daha yoğun olduğu yere gitti. Bizim kentimizde durum normal ama ülkenin geri kalanında saldırıların ve bombardımanın devam ettiğini biliyorum." diye konuştu.

"Burada kendimi çok iyi hissediyorum"

Olivier Thill, Eyüpspor'a transferinin çok hızlı gerçekleştiğini belirterek, "Burada kendimi çok iyi hissediyorum. İstanbul çok güzel bir şehir. İnsanlar da çok nazik ve iyi. Transferim çok çabuk oldu. Lüksemburg Milli Takımı ile son maçımızı oynayacaktık. Menajerim Eyüpspor'da oynama gibi bir fırsatın olduğunu söyledi. Ben de bulunduğumuz şartlar içinde bunun iyi olacağını düşündüm. Gerson Rodrigues ile takımın Süper Lig'e çıkmasına yardımcı olmak için buraya geldik." ifadelerini kullandı.

Eyüpspor'un kaliteli bir kadroya sahip olduğunu anlatan Thill, "Bir haftadır buradayım ama kulübün her açıdan iyi olduğunu söyleyebilirim. Antrenmanlarımız da çok verimli geçiyor. İki aylığına buradayım ve her şeyimi vereceğim. Takıma güveniyorum ve Süper Lig'e çıkma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.