İspanyol spor gazeteleri, kulübü Manchester United ile sorun yaşayan İngiliz futbolcu Wayne Rooney'in gelecek sezon Real Madrid'e gelebileceğini iddia etti.
Marca gazetesi, ''Manchester United ile sözleşme yenilemeyeceğim'' şeklinde açıklama yapan Rooney'in, menajerleri aracılığıyla Real Madrid ile temasa geçtiğini ileri sürdü. Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez ve teknik direktör Jose Mourinho'nun, Rooney'nin futbolunu sevdikleri ve bu futbolcuyu takımda görmekten memnun olacakları belirtilirken, her şeye rağmen İspanyol kulübünün bu sefer büyük transfer bedeli ödemek istemediği kaydedildi. Manchester United'ın Rooney'in bonservis bedeli olarak 50 milyon avro istediği, Real Madrid'in ise İngiliz futbolcuya ''sezon sonuna kadar bekle, daha sonra transferi çözeriz'' mesajı verdiği belirtiliyor.
Rooney'in, Real Madrid'te en pahalı futbolcu olmak istediği ve Cristiano Ronaldo'dan 1 milyon avro daha fazla kazanarak sezon başına brüt 14 milyon avro talep ettiği iddialar arasında yer aldı.
Real Madrid dışında İngiliz futbolcuyla ilgilenen Manchester City'nin ise neredeyse açık çek verdiği belirtildi.