Rafa Silva hakkında tüm merak ettikleriniz burada!

Rafa Silva hakkında tüm merak ettikleriniz burada!
Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica ile sözleşmesinin tamamlanmasının ardından kulüpten ayrılan Rafa Silva, Beşiktaş'a transfer olmaya hazırlanıyor. Bu gelişmenin ardından futbolseverler ' Rafa Silva kimdir, nereli? Rafa Silva kaç yaşında? Rafa Silva'nın istatistikleri ve kazandığı kupalar neler? ' gibi sorular sormaya başladı. İşte Rafa Silva'nın kariyerinden tüm detaylar...

Rafa Silva kimdir, nereli kaç yaşında? Rafa Silva hangi mevkide oynuyor?

Rafa Silva, 17 Mayıs 1993 yılında Portekiz'in Forte de Casa kentinde dünyaya gelmiştir. 31 yaşındaki yıldız futbola Povoense'de başlarken, sonrasında Alverca'nın altyapısına transfer olmuştur. 

Alverca'dan sonraki durağı Feirense olan Rafa, burada büyük sıçramayı gerçekleştirmiş ve Braga'ya transfer olmuştur. 

Braga'da 3 başarılı sezon geçiren Rafa Silva, sonrasında ise 16 milyon Euro bonservis bedeli ile Benfica'nın yolunu tutmuştur. 

Rafa Silva, forvet arkası ile sağ ve sol kanat mevkilerinde forma giyebilmektedir. 

Rafa Silva kaç gol attı? Rafa Silva'nın kaç şampiyonluğu var?

1,72 boyundaki futbolcu, Benfica forması ile toplamda çıktığı 326 karşılaşmada 94 gol ve 79 asistlik performans göstermiştir. 

Rafa Silva, Benfica forması ile 2023/24 sezonunda ise toplamda çıktığı 52 karşılaşmada 22 gol ve 15 asistlik performans sergiledi.

Rafa Silva, kariyeri boyunca çıktığı 501 karşılaşmada ise 131 gol atma ve 97 asist yapma başarısı göstermiştir. 

Rafa Silva, Portekiz Milli Takımı ile EURO 2016 ve UEFA Uluslar Ligi'ni kazanmış, Benfica ile ise 3 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 2 Portekiz Süper Kupası kazanmıştır. 

Rafa Silva, Braga ile de 1 kez Portekiz Kupası kazanma başarısı göstermiştir. 

Rafa Silva kaç milli maça çıktı? Rafa Silva Portekiz'in Euro 2024 kadrosunda var mı?

31 yaşındaki futbolcu, kariyeri boyunca Portekiz Milli Takımı ile toplamda 25 maça çıkarken, gol sevinci yaşayamamıştır. Rafa Silva, Portekiz'in Euro 2024 kadrosunda yer almıyor.