PSG başkanından Süper Lig eleştirisi!

Video yükleniyor...

Paris Saınt-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, İngiliz yayın kurumu BBC'ye, Süper Lig projesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Al-Khelaifi, projenin artık ortadan kalktığını söylerken, Avrupa Süper Ligi projesine katılmayı reddeden Paris Saint-Germaın'in Başkanı Nasser Al-Khelaifi, İngiliz yayın kurumu BBC'ye gerekçelerini anlattı...

Projenin en büyük destekçisi, Real Madrid Başkanı Florentino Perez ile konu hakkında yaptığı görüşmeyi "zorlayıcı" olarak nitelendiren Al-Khelaifi; "İnsanlar Ukrayna'da ölüyor ve yatacak yerleri yok... Biz ise hala Süper Lig'i mi konuşacağız? Zaten Süper Ligi destekleyen sadece 3 kulüp var ve onlar da bu projenin hayata geçme şansının olmadığını biliyorlar" dedi.

Projeye destek veren kulüplerin istikrarı ve uzun vadeli bir finansal vizyonu olmadığını dile getiren Al-Khelaifi; "Tabi ki biz de büyük maçları oynamak istiyoruz... Ancak ‘siz küçük kulüpsünüz... Bu yüzden aramızda yer alamazsınız' diyemezsiniz... Herkese saygı duyulan açık bir sistemin parçası olmalıyız. Süper Lig için 400 milyon euroluk çeki alabilirdim. Beni de davet ettiler. Onlara hayır dedim ve şimdi beni davet etmediklerini söylüyorlar. Sürekli ellerinde sözleşme olduğunu söylüyorlar. Ancak unuttukları taraftarla aramızda olan sosyal sözleşme ve temsil ettiğimiz değerlerdir" sözlerine ekledi.