Pavel Vrba: ''Rosicky dışında Türkiye maçına hazırız''

Video yükleniyor...

Çek Cumhuriyeti teknik direktörü Pavel Vrba Türkiye maçı öncesi açıklamalara bulundu.

Vrba, Lens kentinde karşılaşmanın yapılacağı Bollaert-Delelis Stadı'nda düzenlenen ve deneyimli kaleci Petr Cech'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

D Grubu'nun zorluğuna vurgu yapan Çek teknik adam, "İspanya ve Hırvatistan, turnuvanın favorileri. Bizim ve Türkiye için çok zor bir grup. Yarın 3 puanı alan takım gruptan çıkmak için büyük bir şansa sahip olacak. Eleme gruplarında iki takım da birbirine yakın olduğunu gösterdi." diye konuştu.

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti'ni Hırvatistan ve İspanya ile kıyaslamanın doğru olmayacağını aktaran Vrba, "Hırvatistan ve İspanya, turnuvanın favorileri. İlerleyen maçlarda da bu görülecek. Rakiplerine karşı büyük şansları olacak. Çok güçlüler. Bence onlarla kıyaslama yapmak doğru değil." ifadelerini kullandı.

Pavel Vrba, Türk Milli Takımı'nın turnuva öncesi yakaladığı yenilmemezlik serisine değinerek, "Türkiye, eleme gruplarındaki son maçlarında ve hazırlık maçlarında çok iyi bir seri yakaladılar. İki hafta önce çok güçlü bir takım olarak görülüyordu. Tek değişiklik, İspanya ve Hırvatistan'ın olduğu grubun zorluğu. Onların en iyi takımlarda oynayan futbolcuları var." şeklinde görüş belirtti.


 "Türkiye, hücum etmek zorunda"
Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Vrba, Türkiye'nin kazanmak için hücum etmek zorunda olduğunu dile getirerek, "Türkiye hücum etmek ve kazanmak zorunda. Kazanmaya ve gruptan çıkmaya çalışacaklar. Beraberlik, onlara yetmeyecek. Hücum edecekler ve etmek zorundalar." değerlendirmesinde bulundu.

İki takımın birbirini çok iyi tanıdığını anlatan Vrba, "Türkiye ile eleme gruplarında karşılaştık ve onlar hakkında yeterli bilgiye sahibiz. Onları çok iyi tanıyoruz. Bu maça etki edecek unsur, iki takımın da kazanmak zorunda olması. Elemelerde İstanbul'da çok iyi savunduk ve kazandık. Onlar, Prag'da iyi savundu ve kazandı. Hatalar yaptık ve cezalandırdılar. Şimdi ise kazanmak için her şeyi yapmamız gerekecek." şeklinde konuştu.

Sakatlığı nedeniyle turnuvanın geri kalanında oynayamayacak olan Tomas Rosicky'nin yerine kimi oynatacağına karar verdiğini aktaran Vrba, "Rosicky olmadan da oynayabileceğimizi göstereceğiz. İlk 11'de sadece tek değişiklik düşünmüyorum. Dahası da olacak." yorumunu yaptı.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Euro 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri
Puan Durumu

Canlı iddaa sonuçları


Rusya - Galler maçı canlı skor

Ukrayna - Polonya maçı canlı izle

Kuzey İrlanda - Almanya maçı canlı izle