ÖZET | Juventus 3-2 Porto

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi'nde nefesleri kesen maçta Porto, Juventus'u eleyerek çeyrek finale yükseldi. İlk maçı sahasında 2-1 kazanan Portekiz ekibi, normal süresi 2-1 biten ve uzatmalara giden rövanşta Juventus'a 3-2 yenilse de, deplasman golü avantajıyla tur atlayan taraf oldu.
 
19. dakikada Merih Demiral'ın Mehdi Taremi'ye müdahalesinin ardından Porto penaltı kazanırken, atışı gole çeviren Sergio Oliviera Porto'yu 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda ise sahneye Federico Chiesa çıktı ve 49 ile 63. dakikalarda attığı gollerle Juventus'u maçta öne geçirdi. Öte yandan Porto'da iki dakika arayla iki sarı kart gören Mehdi Taremi, 54. dakikada oyun dışı kaldı. Torino'daki mücadele, ilk maçtaki gibi 2-1 sona erince maç uzatmalara gitti. 

Dakikalar 115'i gösterirken serbest vuruş kazanan Porto'da Sergio Oliviera, akıl dolu bir vuruşla turun kapısını araladı. 117. dakikada Rabiot'un kafa golü Juventus'u umutlandırsa da Porto, toplamda 4-4 sona eren eşleşmede deplasmanda golü avantajıyla adını çeyrek finale yazdırdı.