Quaresma'ya af çıkmadı. Portekizli futbolcu Ocak ayına kadar takımdan ayrı çalışacak.
Beşiktaş'ta uzun süredir gündemde yer alan Ricardo Quaresma konusunda uzlaşma sağlanamadı.
Siyah beyazlı kulübün yıllık ücretinde indirim yapması halinde takıma dönebileceğini belirttiği Portekizli futbolcu teklif edilen ücreti kabul etmedi.
Beşiktaş Futbol Komitesi , yıllık 3 milyon 750 bin Euro alan Quaresma ile daha önce yapılan görüşmede Portekizli futbolcuya yıllık 2 milyon euro teklif edilmişti. Buna karşılık Quaresma 3 milyon euroya inmiş ve başka indirimin söz konusu olamayacağını dile getirmişti.
Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, öğle saatlerinde Quaresma ve Menajeri Ahmet Bulut ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kıran bu görüşmede Quaresma'ya yıllık en fazla 2.5 milyon euro verebileceklerini söyledi. Portekizli futbolcu bu teklifi kabul etmeyince, affı ortadan kalkan Quaresma'nın durumunda bir değişiklik olmadı.
Maddi konulardaki anlaşmazlıkların dışında teknik heyetin de raporu doğrultusunda Quaresma, 2013 Ocak ayına, yani devre arası transfer dönemine kadar takımdan ayrı çalışmalarını sürdürecek.
Beşiktaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı derbinin hazırlıklarına da 1 günlük iznin ardından başladı. Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde yapılan antrenmanda kondisyon ve taktik çalışması yapıldı.
1.5 saat süren çalışmaya tedavilerine devam edilen Mustafa Pektemek, Mehmet Akgün ve Sivasspor maçında sol üst baldırına darbe alan Almeida katılmadı. Kulüp Doktoru İsmail Başöz, Almeida'nın tedavisinin iki gün süreceğini belirtti.
İsmail Köybaşı takımdan ayrı çalışmalarını sürdürürken, Muhammed Demirci çift kale maçta sakatlandı ve tedbir amaçlı olarak çalışmayı yarıda bıraktı.