Forvet arayışlarını sürdüren Galatasaray, Oliveira transferinde sona yaklaştı. Brezilyalı ile anlaşan Sarı kırmızılılar, Zaragoza'yı da ikna etmek üzere. İspanyol ekibi, kabul ederse Oliveira, kiralık olarak Galatasaray forması giyecek.
G.Saray, tam 2 aydır peşinde olduğu Brezilyalı forvet oyuncusu Ricardo Oliveira’nın transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Sarı-kırmızılılar geçen yıl bonservisi Milan’da olan ve Zaragoza’da kiralık oynayan 28 yaşındaki futbolcuyu İspanyol ekibinden kiralık olarak almak üzere. G.Saray yönetiminin, mayıstan beri uğraştığı transferde son durumsa şöyle:
BONSERVİSİ ALDILAR
Oliveira'nın kiralık oynadığı Zaragoza geçen sezon sonu Milan’dan Brezilyalı yıldızın bonservisini 10 milyon Euro karşılığında aldı. Ancak İspanyol ekibi sezon sonunda La Liga’da küme düşünce Oliveira ayrılmak istedi. Bunun üzerine Milan yeniden devreye girerek “Bonservis bedelini iade edelim, futbolcuyu geri verin. Oliveira kesinlikle 2. Lig’de oynamak istemiyor” mesajını iletti. İtalyan ekibi, Real Zaragoza’ya, geçen sezonki kiralık oynama bedelini bile geri ödemeyi önerdi. Ancak İspanyol yöneticiler bunu kabul etmedi.
MİLAN DA DEVREDE
Bu gelişmelerin ortasında, G.Saray yönetimi, Brezilyalı futbolcuyla yaptığı bir dizi görüşmenin ardından, yıllık 2.8 milyon Euro karşılığında anlaştı. Şimdi transferde son adım, Zaragoza’nın ikna edilmesine kaldı. G.Saraylı yöneticilerin Milan yetkilileri ile de görüştüğü ve transferin yapılabilmesi için Oliveira’nın menajerlerinin Zaragoza’ya baskıda bulunması konusunda yardım istediği öğrenildi. Ancak Milan son 2 gündür tamamen Ronaldinho’nun transferine konsantre olduğu için bu konuda bir gelişme sağlanamadı.