Her söylediği neredeyse olay oluyor. Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş yönetiminde yaptığı sert eleştirilerle adından sıkça bahsettiren, ardından yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden, sonrasında başkan adayı Murat Aksu’nun saflarına geçen ama yeniden "Demirören’i destekliyorum diyen" Levent Erdoğan, Htspor.com'a yine çarpıcı açıklamalar yaptı.
Levent Erdoğan, yaptığı tüm eleştirilerin arkasında olduğunu belirterek, "Beni bir tek şey için tenkit edebilirlerdi, konuştuğum için değil az konuştuğum için. Ben doğruları söylediğim için tenkit edilmişsem bunu az yaptığım için söylemeleri gerekirdi, orada hata yapıyorlar" dedi. "Ben militan değilim, sabit fikirli değilim, hata gördüğüm zaman hatayı söylerim, güzellik gördüğüm zaman da alkışlarım" diyen Levent Erdoğan, Demirören'in kendisinden bir şans daha istediğini söyledi.
“DEMİRÖREN BİR ŞANS DAHA İSTEDİ” Yıldırım Demirören yönetiminden istifa ettikten sonra, nedenlerini HTSPOR.COM’a açıklamıştınız. Şimdi bir dönem daha Yıldırım Demirören’e destek vereceğinize dair açıklamalarınız gündeme geldi, doğru mudur? Doğrudur.
Neden? Kendisiyle yapmış olduğum görüşme neticesiyle, bir takım yanlışları, hataları olduğunu, bunları kabul ettiğini, ancak bunların Beşiktaş adına yapıldığını, düzeltilmeyecek hatalar olmadığını söyledi ve "Bu sebeple Beşiktaş’ı her ne kadar şampiyonluk kazandırdıysam da bile daha iyi bir şekilde ve borçları temizlenmiş bir vaziyete bırakmak istiyorum. Bunun için bana bir şans daha tanınsın" dedi. Ben de bu sebeple onu desteklemeye karar verdim. Başarılı olamadığı takdirde takipçisi olacağım. Başarılı olduğu taktirde zaten Beşiktaş için başarılı olmuştur, alkışlayacağız.
Bu süreç içerisinde başkan adayı Mutrat Aksu ile görüşmeniz oldu mu? Evet Murat Aksu ile görüşmeleriniz oldu.
“AKSU İLE GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ OLDU” Listesine girip girmeme konusu gündeme geldi herhalde. Evvela sayın Aksu’ya aday olmasını ben kendisine önerdim. Beraber çalışabileceğimizi ve kendisini destekleyeceğimizi söyledim. Ama ondan sonraki gerek liste oluşumunda gerekse bazı görüş ayrılıklarımız ortaya geldiğinde beraber çalışamayacağımızı anladığımız için onunla birlikte olup listesine girmekten vazgeçtim.
Yıldırım Demirören’in listesinde var mısınız peki? Hayır hayır, yokum. Ben sadece onu destekleyeceğimi vaat etim ama listesine girmeyeceğimi söyledim.
“AZ KONUŞTUĞUM İÇİN ELEŞTİREBİLİRLERDİ” Levent bey, Beşiktaş yönetim kurulu üyesi olduğunuz dönemde yapmış olduğunuz açıklamalardan dolayı siyah beyazlı camiadan çok büyük tepkiler aldınız. Değil mi? Tepki aldığım doğru ama yapılan tepkiler yanlış. Beni bir tek şey için tenkit edebilirlerdi, konuştuğum için değil az konuştuğum için. Ben doğruları söylediğim için tenkit edilmişsem bunu az yaptığım için söylemeleri gerekirdi, orada hata yapıyorlar. Ayrıca içeride de eleştirdim, dışarıya aksedenler hariç. İçeride de bazı şeylerin yapılması için tenkit ettik. Fakat ne yazık ki benim bu tenkitlerimi çarpıttılar. Aslında beni alkışlamaları gerekiyordu.
“DEMİRÖREN HATA YAPMIŞTIR” Bu kadar eleştirdiğiniz ve tek adam olarak ilan ettiğiniz, "Bize bir şey söylemiyor ve bütün kararları tek başına alıyor" diye yüklendiğiniz ve büyük hatalar yaptığını dile getirdiğiniz Yıldırım Demirören’e yeniden destek vermek, Beşiktaş’a zarar vermez mi? Ben aksine fayda vereceğini düşünüyorum. Çünkü bir insan hata yapıyor diye hayat boyu hata yapacaktır diye bir felsefe mevcut değil. Böyle bir olayın savunucusu da değilim, arkasında da değilim, bunu kabul de etmiyorum. İnsan hatalar yapar. Meşhur bir adama sormuşlar, "Başarılarınızı neye borçlusunuz" demişler, 'Hatalarıma' demiş. Size vermiş olduğum beyanatın arkasındayım. Yıldırım Demirören hata yapmıştır. Tenkitsel olarak daha fazlasını içeride de yaptım. Hatta ben az yaptım. Bunları da tekrar ediyorum. Bu tenkitleri onu çökertmek için yapmadım, uyarmak için yaptım hepsini.
“TENKİTLERİMİ YİNE YAPARIM” Demirören bu hatalarına devam ederse Beşiktaş Kulübü’nün sonu ne olur? Şimdi bunu bilebilmem için kahin olmam gerekir. Ben Beşiktaş düzeleceği için bu oyumu kullanıyorum. Bir başarı elde edilmezse tenkitlerimi yine yapacağım. Zaten benim gibi herkes yapacaktır. Alınmış olan bu şans da ortadan kalkacaktır. Ama başarılı olursa da canı gönülden alkışlayacağız.
“BEN MİLİTAN DEĞİLİM” Bu son manevra mı desek, hamle mi desek… Sabit fikirli olmama diyeceksin. Militan olmama, bir işe körü körüne bağlanmama, sabit fikirli olmama olarak değerlendirin, biraz evvel söylediklerimi. Ben militan değilim, sabit fikirli değilim, hata gördüğüm zaman hatayı söylerim, güzellik gördüğüm zaman da alkışlarım. Ben tenkit ettiğim zaman tenkit ediyorum. Yani bir şeye kötü dediysem hayatım boyunca kötü demek zorunda mıyım? Bir şeye iyi dediysem körü körüne onu desteklemek durumunda mıyım? Kötüleri gördüğüm zaman kötüdür, kötünün düzelmesine ihtimal gördüğüm zaman iyidir. Ötekisi sabit fikirlilik ve militanlıktır. Beni tenkit eden arkadaşlarım buradan değerlendirsinler. Hissettiklerimi olduğu gibi söylüyorum.
“TAKDİR KABİLİYETİ OLANLARIN” Beşiktaş camiasında size karşı eleştiriler var. "Manevra mı yoksa hamle mi" derken bunu ifade etmek istedim. "Demirören’in listesindeydi, eleştirdi, istifa etti. Aksu’ya gitti, olmadı geri döndü. Şimdi Demirören’i destekliyor" şeklinde eleştirilere maruz kalıyorsunuz. Bu eleştiriler sonunda, inandırıcılığınızın kaybolup kaybolmadığından şüpheniz var mı? Bu takdir kabiliyeti olanların zekasına bağlı. Yanlış yapıyorsa tenkit edeceğim tabi. Doğru yapıyorsa da doğru yapıyor diyeceğim. Din midir bu değiştirmeyeceksiniz. Bir ümit varsa o ümidin peşlinde koşacağım.
“MUTEBER BENİM” Yıldırım Demirören'de ümit görüyorsunuz yani. Beşiktaş’ı bu şekilde bırakmak istemediğini, her şeyi Beşiktaş için yaptığını, almış olduğu tedbirlerle Beşiktaş’ı düzelteceğini beyan eti. Hatalarını kabul etmesi güzeldir, saygı duyulacak bir olaydır. Hatasını kabul eden olgun kişidir. Bu olgun kişinin de bir hamle yapması düşünülür. Sayın Yıldırım Demirören, yanlış yaptıysa da hayat boyu yanlış yapacak anlamına gelecek hiçbir tarafı yok bu şeyin. Aksine biraz evvel söylediğim gibi, hatalardan ders almasını bilen başarıya ulaşır. Kendisi bana bu beyanatta bulunduğu için destekledik. Beni tenkit edenlere söylüyorum, bu desteklemem demek, sonuna kadar desteklemem demek değildir. 1 Şubat’tan itibaren yanlış yaparsa yine tenkit ederim, yine safında olmam. Şu anda zaten safında değilim. Ona şans tanınması için el veriyorum. Bütün mesele bu, başarılı olmadığı zaman benden çok yine kimse tenkit etmez. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Bir kişi ki yönetimde Asbaşkan, her türlü yetkiye sahip bir kişi, yönetimi ikaz ediyorsa, başkanını dahi istifaya davet edebiliyorsa, o kişi muteber kişidir. Yoksa kıvıran yağcılık yapanlar muteber değildir. O bakımdan da güzel olduğu zaman güzeldir, çirkin olduğu zaman çirkindir. Ne güzellik sabittir, ne çirkinlik. Bunun aksini savunanlar ya yağcıdır, ya da sabit fikirli kişilerdir. Bütün söylediklerimden pişman değilim. Beni az konuştun diye tenkit edilebilirler ama düşününki ben kaç kişilik bir yönetim kurulu içerisinde içeride de dışarıda da sesini çıkaran adamım.
Bundan sonra Yıldırım Demirören’in hata yapmaması için ne yapması lazım? Doğrular nelerdir? Ben bu şansı tanırken doğruları yapacaktır anlamında demiyorum. Doğruların ümidini vermiştir, sözünü vermiştir. Kurtulma ümidini bana kesinkes vermiştir. Ama bahsettiğim gibi bu bir ümittir.