Nagelsmann'ın kupa hasreti son buldu

Video yükleniyor...

Bayern Münih, Almanya Süper Kupası'nı bir kez daha müzesine götürürken, teknik direktör Julian Nagelsmann da bir ilki yaşadı. Genç teknik direktör, kariyerinin ilk kupasını kazanmanın mutluluğu içinde. 

Koyu bir Bayern Münih taraftarı olarak büyüyen Julian Nagelsmann, henüz 34 yaşında, hayallerini süsleyen takımın başına teknik direktör olarak geçti.

Ancak Nagelsmann için Bayern macerası pek de parlak başlamadı. Oynadığı dört hazırlık maçını da kazanamayan Bayern, Bundesliga'nın ilk haftasında da Borussia Mönchengladbach ile berabere kaldı. Nagelsmann'ın, Bavyera ekibinin başında aldığı ilk galibiyet ise aynı zamanda parlak kariyerinin ilk kupası oldu. Hoffenheim'da 28 yaşında başlayan teknik direktörlük kariyerinde kısa sürede adından söz ettiren Nagelsmann, bu mütevazi takımı Şampiyonlar Ligi'ne taşıdıktan sonra, Leipzig'in başına geçmişti. Leipzig ile de Devler Ligi'nde yarı final gören Nagelsmann, buna karşın hiç kupa kazanamamıştı. Genç teknik adam, Bayern'in Süper Kupa finalinde Borussia Dortmund'u yenmesiyle kupa özlemine de nihayet son vermeyi başardı.