Mustafa Denizli hedefi belirledi: "Avrupa"

Video yükleniyor...

Süper Lig ekiplerinden Altay'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, takımı için başarı çıtasının kümede kalmak değil Avrupa kupalarına katılma hedefini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Mustafa Denizli, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ligde geride kalan 8 haftanın kendileri açısından olumsuz geçmediğini belirten Denizli, "Ortalama 2 puan civarındayız. Bu da bir takım için oldukça önemli bir grafik." ifadelerini kullandı.

Üst üste 3 maç kazandıktan sonra deplasmanda yaptıkları son karşılaşmayı kaybettiklerini hatırlatan Denizli, "Dışarıda oynadığımız Gaziantep maçında düşüncelerimizin dışında bir 90 dakika yaşadık. Bunlar zaman zaman futbolda yaşanan neticeler. Onun değerlendirmesini kendi içimizde yaptık." diye konuştu.

Hafta sonuna kadar takımda sakatlığı bulunan oyuncularda olumlu gelişmeler olmasını temenni ettiklerini aktaran Denizli, "Olmasa da sorun değil. Karagümrük ile mücadele edecek 11'e her zaman sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Gaziantep maçı, yol kazasıydı"

Gaziantep maçında takımının koşma mesafesinin düştüğüne işaret eden Denizli, şunları kaydetti:

"Ondan bir önceki maçta 120 kilometrenin üzerinde mesafe kateden takım, bir hafta içinde 104 kilometreye düştü. Ciddi bir fark var. Bunun çeşitli sebepleri var. Onu değerlendirdik, konuştuk ve haklı bir görüş ortaya çıkaramadık. Bunu da oynadığımız 8 maç içinde bir yol kazası olarak değerlendirilebiliriz. Kaybettiğimiz maçlar da oldu ama rakiple başa baş mücadele ettiğimiz maçlar oldu. Kolay gol yedik. Bu çizgiyi yakalamış bir takımın bu tür gollerle karşılaşmaması lazım ama neticede o görevi yapan arkadaşlarımız o bölgede başarıyla mücadele vermiş arkadaşlarımız. Zaman zaman oyun içinde aksilikler oluyor."

Kendisini başarıya ulaştıran sistemlerden birinin 3-4-3 olmasına karşın şu anda bu sistemi oynayacak çizgide olmadıklarını ifade eden Denizli, ancak takımın bu düzeye gelebileceğine inandığını aktardı.

"Hedef Avrupa"

Takımının ligin en düşük bütçeli ekibi olduğunu kaydeden Denizli, buna rağmen çok iyi işler yaptıklarını ve bunu devam ettireceklerini belirtti.

Altay'ın kazandığı ve kaybettiği maçlarda izleyicilere keyif veren bir futbol sergilediğini vurgulayan Denizli, "Kamuoyuna göre düşme potasının bir üstünde bitirirse başarılı sayılacaktı. Sene başındaki değerlendirmelerin neredeyse tamamı böyleydi. Biz Avrupa kupalarına iştirak edersek o zaman takımımızı başarılı buluruz. Onun dışında başarılı bulmayız." şeklinde konuştu.