Miralem Pjanic'in kariyer yolu


Beşiktaş, transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala, orta sahasını Barcelona'dan Miralem Pjanıc ile güçlendirdi.

Profesyonel futbol kariyerine 2007-2008 sezonunda Metz formasıyla başlayan Pjanic, 5 gol 2 asist yaptığı ilk yılın ardından, Olympıque Lyon'un yolunu tuttu. 

Boşnak yıldız, Rhone ekibinde çıktığı 121 resmi karşılaşmada 16 gol ve 21 asiste imza atarak adını dünya futboluna duyurmaya başladı. 2011 yılının yaz aylarında, 11 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Serie A'nın iddialı ekiplerinden Roma'yla sözleşme imzalayan Pjanic, İtalyan kulübünde yeteneği kadar istikrarıyla da dikkat çekti. Boşnak yıldız, başkent ekibinde oynadığı 185 karşılaşmada 30 kez gol sevinci yaşarken 44 asiste de imzasını attı. 

Pjanic, duran toplardaki ustalığı, oyun görüşü ve pas kabiliyetiyle Juventus'un radarına girdi. 2016 yaz transfer döneminde Torino devinin kadrosuna katmak için Roma'ya 32 milyon euro bonservis bedeli ödediği Boşnak orta saha, "Yaşlı kadın" ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Pjanic'in, Juventus orta sahasının da önemli isimlerinden biri haline gelmesi fazla uzun sürmedi. Çıktığı 178 maçta 22 gol ve 41 asist üreten yıldız futbolcu, geçen yıl 60 milyon euro bonservis bedeli karşılığında katalan devi Barcelona'ya transfer oldu. 

Pjanic, Barcelona'da geçen sezon 19'u La Liga, 8'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 30 resmi maçta forma giydi. 31 yaşındaki futbolcu, 2008'den bu yana yer aldığı Bosna Hersek Milli Takımı'ndaysa, 101 kez görev aldı ve rakip fileleri 15 kez havalandırdı.