Minnesota son şampiyonu evine yolladı! Müthiş geri dönüş

Minnesota son şampiyonu evine yolladı! Müthiş geri dönüş
NBA'de play-off heyecanı soluksuz devam ediyor. Minnesota Timberwolves, serinin son maçında Denver Nuggets'ı 98-90 mağlup etti ve seride 4-3 öne geçerek son şampiyonu eledi. 

Batı Konferansı’nda finale yükselen Minnesota Timberwolves'in rakibi Dallas Mavericks oldu. Öte yandan Minnesota 20 yıl sonra ilk kez konferans şampiyonluğu için oynayacak.

Üçüncü çeyreğin başlarında 20 sayı geriye düşen Minnesota Timberwolves, sert savunmanın karşılığını aldı ve son periyoda 67-66 öne girdi. Karar maçının son periyodunda Denver'a karşı daha etkili bir oyun ortaya koyan Minnesota, karşılaşmayı 98-90 kazanarak finale yükselme başarısı gösterdi. 

Minnesota Timberwolves'ta Jaden McDaniels ve Karl Anthony-Towns 23, Anthony Edwards 16 sayı-8 ribaund-7 asist, Rudy Gobert ise 13 sayı-9 ribaund ile oynadı.

Son şampiyonda ise Nikola Jokic'in 34 sayı-19 ribaund-7 asist, Jamal Murray'ın da 35 sayı-5 ribaund-3 asistlik performansları maçı kazanmaya yetmedi. 

Doğu'da finalin adı Indiana-Boston

Indiana Pacers, karar maçında New York Knicks'i 130-109 yendi ve seriyi 4-3 kazanıp Doğu Konferansı finalinde Boston Celtics’in rakibi oldu. Indiana Pacers, 10 yıl sonra konferans finaline yükseldi.

Indiana'da Tyrese Haliburton 26, Pascal Siakam 20, Andrew Nembhard 20 sayı, Aaron Nesmith 19, ve Myles Turner 17 sayı ile fark yaran oyuncular oldu. 

New York cephesine ise Donte DiVincenzo 39, Alec Burks 26, Jalen Brunson da 17 sayı ile öne çıkan isimler oldu.