Vestel Manisaspor'un Galatarasay ile oynadığı lig maçında kalp spazmı geçirdikten sonra futbolu bırakma kararı alan Çek futbolcu Michael Meduna, kulübüne ve Manisa'ya veda etti. Kulüp yönetimi, her zaman Meduna'nın yanında olacaklarını açıklarken, duygusal anlar yaşayan Çek futbolcu ise Vestel Manisaspor camiasına yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
Tarık Almış Spor Tesisleri'nde Meduna'nın ülkesine dönüşü öncesi veda toplantısı düzenlendi. Meduna ile birlikte toplantıya katılan Vestel Manisaspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Kenan Yaralı, Meduna'nın futbolcu olarak ve karakter olarak Vestel Manisaspor Kulübü'ne yakışır bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, "Ne yazık ki, bir talihsizlik oldu ama artık biz geriye de bakmıyoruz. Meduna ile bugüne kadar yapmış olduğumuz iyi ilişkiler neticesinde kendisine 2006-2007 sezonundaki tüm maç alacakları ve aylıklarını maddi olarak hepsini karşılıyoruz. Bunun haricinde de, Meduna her zaman için bizim kardeşimiz, evladımız. Manisa'nın da evladı olarak görüyoruz. Oyunculuk mesleği dışında kulübümüzde herhangi bir organda alabileceği her görev için kapımız her zaman açık. Kendi ülkesinde olsun, burada olsun yapabileceği her türlü işte Vestel Manisaspor olarak kendisi için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeyi taahhüt ediyoruz" dedi.
Vestel Manisaspor camiasına kendisine karşı gösterilen iyi davranışlardan dolayı teşekkür eden Michael Meduna ise, "Vestel Manisaspor'un bana gösterdiği yakın ilgi ve desteği Avrupa kulüplerinde bulmak çok zor. Bana yapılan teklifler için de çok teşekkür ediyorum. Futbolcu izleme olsun, futbolcu alımı olsun her konuda yardıma hazırım. Gelecek için henüz bir planım yok, futboldan ayrıldığımı önce içime sindirmem gerekiyor, bu da zaman alır. Daha sonra bakarız. Manisa'ya ne zaman döneceğimi biliyorum. Vestel Manisaspor, Turkcell Süper Ligi şampiyonluk kupasını aldığında ben de burada olacağım" diye konuştu.
Fenerbahçe maçında taraftarların gösterdiği yoğun ilgi ve sevgiden dolayı çok duygulandığını ifade eden Meduna, "Tezahüratlar ve sevgi gösterileri benim içimde yeniden yaralar açtı. Futboldan ayrılmamdan dolayı oldukça etkilendim, şimdi yine duygulandım. Kendimi yeniden duygusal düzene sokmam biraz zaman alacak" ifadelerini kullandı.
Meduna, ayrıca kendisinden sonra takıma katılan Rafael ile ilgili olarak da Rafael'in oynadığı maçları izlemediğini ancak iyi ve kaliteli futbolcu olduğunu bildiğini, antrenmanlarda da bunu gözlediğini söyledi.
Çek futbolcu, konuşmasının ardından Asbaşkan Kenan Yaralı ve diğer yöneticilerle vedalaştı. Meduna'nın takım arkadaşlarıyla da vedalaştıktan sonra hafta sonu ülkesine döneceği öğrenildi.
Öte yandan, Vestel Manisaspor önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. Tarık Almış Spor Tesisleri'nde Teknik Direktör Ersun Yanal nezaretinde teknik ağırlıklı çalışma yapan oyuncuların, Fenberbahçe mağlubiyeti sonrası daha da hırslı oldukları görüldü. Sağ ayağından ameliyat olacak olan Borbiconi ve Selçuk'un Bursaspor maçı kadrosunda yer almayacağı öğrenildi.